Életmód

2017.01.06. 18:09

Modernizált pöttyök és kockák

A tél második fele még bőven tartogat számunkra alkalmakat az elegáns megjelenésre, például a bálokban, szalagavatókon.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei évi téli divatban nagy hangsúlyt kap a hetvenes évek trendje, de  modernizált formában. Újra népszerű a  pöttyös, az Eszterházy kockás, a csíkos és ezek egyszínű anyagokkal kombinált számtalan változata. Bőr és műbőr betétek jelentek meg például a zsebek szélén, a nyak részen, az alkalmi ruhán is.– tudtuk meg Peszlen Mária divattanácsadótól.

Alkalomra vehetünk fel textilbőr zsabós dzsekit a hozzá illő ruhával

A hideg évszakban tartja magát az örök fekete. Pirossal és fehérrel kombinálva jelenik meg, sőt, idén akár élénk piros télikabátot is felvehetünk. Ez korábban ritka volt, a piros színt csak kiegészítőként használták. Tartja magát a királykék, az olajzöld, amely remekül mutat a sárga mustár árnyalataival kombinálva. A ruha fazonban kevésbé divat a karcsúsított, inkább a tubus ruhák, a hagyma és labda fazonok kedveltek. Jellemző a szélesebb nyakkivágás, a sálgallér, a garbó fazon. Divatosak a kötényruhák, amelyek készülhetnek szövetből, de pöttyös, kockás mintával, buklé, brokát anyag betétekkel.

Divatos a harangujjú télikabát. Modellünk Borsányi Gáborné
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kabátok elegánsak vagy steppeltek. Utóbbiak az egész rövidtől az A vonalún át az alul cipzárral behúzhatóig és az elegánsig sok félék. A steppelés iránya nyújthatja, vagy szélesítheti az alakot, figyeljünk erre a vásárlásnál. A vízszintesen steppelt darabok között is van szélesebben és keskenyebben tűzött, sőt, karcsúsított is. A kabát és nadrág dísze lehet a harang szabás, a rakás. A legyezőujj a hétnyolcados, sima ujjú kabáton szépen mutat. Sok esetben a ruhát Chanel típusú, kézműves hatású ékszergomb dobja fel. A kesztyű tyúkláb, tweed, vagy buklé mintás a kézfejen. Megjelent az úgynevezett koldus kesztyű, amely a kézfejen dupla. de strasszokkal, hópihe mintával díszített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!