Életmód

2016.10.02. 19:55

Mindenki győzött - Akadályokat teljesítettek és versenyeztek is

Úrkút - Testmozgás, szórakozás és vidám együttlét jellemezte az iskolai sportnapot, amelyről Novákné Walcz Andrea, a szülői munkaközösség elnöke tájékoztatta lapunkat.

Penk Tímea

A szülői munkaközösség szervezett nemrégiben az iskolában sportnapot.

- A kellemes, meleg őszi napon már jóval a kezdés előtt felállítottuk a gyerekek részére a tíz állomást. Majdnem száz diák várta, hogy kezdődjön a verseny - számolt be Novákné Walcz Andrea, aki elmondta, hogy mind a kilenc csapatnak első feladatként ki kellett találnia a nevét és megírni az indulóját.

- Jobbnál jobb versek születtek, nehezen döntöttük el, hogy a Menőmanók, a Kisördögök vagy a Tüzes Tündérek kapják a menetlevélért járó díjat - mondta a szervező. Hozzátette, hogy a bemelegítést nagyon élvezték mind a gyerekek, mind a beálló felnőttek.

A sportnapon finomságokkal is kedveskedtek a szervezők a résztvevőknek
Fotó: szülői munkaközösség

Tíz állomáson tanári és szülői segítséggel pontozták a gyerekeket. A feladatok között volt síelés párosan, célba dobás, lajhármászás, talicska, hullahopp, kötélhúzás, totó, zárásként futóverseny, melynek győztese a 8. osztályos Horváth Attila lett.

- Szinte minden feladatban párok versenyeztek, így megtanulhatták a gyerekek, hogy milyen is összhangban, együtt, egymásért munkálkodni - ismertette Andrea. Hozzátette: félidőben a felajánlott gyümölcsöt és csokoládét osztották szét a gyerekeknek, a végén pedig zsíros és vajas kenyér, valamint meleg tea várta őket.

Az első három helyezett csapat nyereményként csokikat és ingyenes fagyizást kapott. Oklevelekkel lett gazdagabb a 2. osztály, amely szinte teljes létszámmal vett részt a sportnapon.

- Este kissé fáradtan, de elégedetten tüntettük el a rendezvényünk nyomait, beszélgettünk a következő programunkról és egyhangúan megállapítottuk, hogy ha gyerekekről van szó, összefog a falu, hiszen helyi vállalkozók, magánszemélyek és a tanári kar segítségével egy boldog délutánt teremtettünk a gyerekeknek, akik boldog emlékekkel indultak sötétedés előtt haza. A nap végére pedig mindenki elmondhatta magáról, hogy nyertes, hisz mindenki lelkesen, magából a legtöbbet kihozva próbálta teljesíteni a kihívásokat - mondta a szülői munkaközösség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!