Életmód

2017.02.12. 14:19

Levezethetjük a stresszt az egyre ismertebb módszerrel

Mindennapi életünk része a stressz. Sokszor nem tudjuk kikerülni ezt a nyomasztó érzést, és beletemetkezünk a szürkeségbe, idomulunk a szorongás érzetéhez.

Napló-információ

Meg kell tanulni azt, hogy ebben a rohanó világban szükségünk van egy olyan pillanatra, amikor teljesen kikapcsolhatunk. Ebben segít a sport, vagy egy családi kirándulás. Ám nem is gondolnánk, hogy létezik még egy igazán modern módszer arra, hogy nyugodtan kezeljük a dolgokat és levezessük a bennünk felgyülemlő feszültséget: ez pedig a stresszoldó színező.

A könyvesboltok polcain ma már halmokban álló, kimondottan felnőtteknek szóló színezőkönyv két évvel ezelőtt indult hódító útjára, a skót grafikusnő, Johanna Basford színezőjével. Azóta már állatos formákat, vagy a kedvenc sorozataink karaktereiről mintázott rajzokat is találhatunk az oldalakon.Lehet utánzó pótcselekvésnek hívni, amit mindenki csak, mint a divatot követ, de bizonyított tény, hogy miközben az aprólékosan megrajzolt képeket színezgetjük, olyan nyugalmi állapotba kerülünk, amely segít megszabadulni a napi stressztől és elrepít a fantáziák birodalmába.

A képzeletünk szabadon szárnyalhat, sőt, sikerélményben lehet részünk, ha kiéljük rejtett művészi tehetségünket. A színezés nem igényel különösebben technikai fortélyt vagy előképzettséget, csak segít megtalálni lelki egyensúlyunkat. A harmóniára való törekvés már jelen volt sok milliárd évvel ezelőtt is, gondoljunk csak az ősi barlangrajzokra vagy az ókori egyiptomi hieroglifákra. Mindegyik szimbólum jelentéssel és terápiával bírt, és segített megtalálni az embernek önmagát.

Ne féljünk tehát kiteljesedni és kreatívnak lenni! Alkossunk egyedit, különlegeset, olyat, ami csak a miénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!