Életmód

2016.09.07. 16:30

Grafológia: Kreatív, ötletes és érzékeny

Az Ezotéria jeligét kérő újságolvasó független, önálló személyiség, aki nem tartja sokra a konvencionális szerepvállalásokat, és semmit nem tesz csak azért, mert illik.

Nem szereti, ha napirendhez kell igazodnia, vagy ha minden lépését pontosan meg kell határoznia. Vonzódik a különleges dolgokhoz és kerüli a szokványos megoldásokat. Pontosan tudja, hogyan kell megszervezni folyamatokat, átlátni helyzeteket, összpontosítani az erőket, de világában a megfelelni akarás kényszere már lecsengett, lelkesedését és motivációit nyugodtabb mederbe terelte. Az összefüggések jobban érdeklik, mint a részletek, így fontosabb számára a gondolkodás, mint az azonnali cselekvés. Az élni és élni hagyni mottóval, nyitott elmével figyeli a világot, miközben nem ragaszkodik a végsőkig elképzeléseihez.

Némi belső feszültség és elégedetlenség arra készteti, hogy átvizsgálja jelenlegi helyzetét, és változtatási lehetőségeket keressen, ám senkire nem erőszakolja rá terveit. Kreatív, ötletes, megpróbálja egyediségét kifejezésre juttatni, és kicsit magányos is. Különösen érzékeny arra, hogy mi valódi és mi nem az, így lehet, hogy néhányan nem értik meg. Okos és művelt, rugalmas és könnyed. A külső szemlélőnek úgy tűnhet, bármekkora és bármilyen érdeklődésű társaságban otthonosan érzi magát, hiszen éber és kíváncsi. Ennek ellenére érzelmei tényleges, mély kifejezésében bátortalan, óvatos. Tud hűvös és távolságtartó is lenni, nehezen tűri, ha személyes ügyeibe beavatkoznak. Váratlan történések nem érik felkészületlenül, hiszen gazdag lelkivilággal, sok tapasztalattal a háta mögött megtanulta viszonylag higgadtan fogadni a kellemetlenségeket és a csalódásokat is. Tudja, hogy Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kri-tikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét.

(Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jel-igés, sima A/4-es lapra írt, 15-20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén: 8200 Veszprém, Házgyári u. 12.)

Utassy Zsuzsa
grafológus-írásszakértő

Címkék#grafológia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!