Életmód

2016.08.22. 16:20

A grafológus válaszol - Közvetlen, segítőkész és könnyen beilleszkedő

A Születésnap jeligét választó olvasó nyugodt, kiegyensúlyozott írásképe ugyanilyen személyiséget tükröz.

Ad a megjelenésre, kitűnő szépérzékkel ügyel a külsőségekre, de a belső értékek sokkal jobban érdeklik. Képességeit, adottságait reálisan értékeli, elérhetetlen céljai nincsenek. Nyílt, őszinte és közvetlen, fogékony az új információkra, miközben optimista életerő segíti át a nehezebb helyzeteken. Gondolataiban, környezetében nincs rendetlenség, bonyodalom, átláthatatlanság. Versenyezni nem szeret, megmérettetések nem vonzzák, feleslegesen sosem kockáztat, de ragaszkodik elveihez, meggyőződéseihez. Az akadályokat nem kerüli ki, kiskapukat nem keres. Értékrendszere stabil alapokon áll, nem rendeződik át semmilyen hatásra. Kellő fegyelem és önismeret birtokában képes arra, hogy kreatív szemlélet mellett jó tájékozódóképességgel bírva pontos és precíz legyen. Terveit, elképzeléseit megvalósítja, pillanatok alatt tud mérlegelni, dönteni, eleven és rugalmas észjárással határolódik el a monotóniától. Szereti a jelent, itt és most akar élni.

Energiáit jól használja, tevékenységeiben nincsenek üresjáratok és teljesítményingadozások, bár vezető, irányító szerepet nem vállal. Nem azért, mintha nem lenne rá képes, egyszerűen beilleszkedő alkata megbízható kötődésekre, kompromisszumokra, a mindkét fél számára kedvező megoldásokra épít. A közös munkákban együttműködő, segítőkész és tapintatos, határozott, de nem erélyes, kitűnően alkalmazkodik és sosem használ ki senkit, így jó vele egy csapatban lenni. Érzelmei természetes megnyilvánulásúak, mélyek, egyenletesek és tartósak. Nagyobb társaságban sem jön zavarba, hiszen bármilyen helyzetben feltalálja magát. Igényli a biztonságot, a törődést, sokat ér számára az általa szeretve tisztelt emberek megerősítése. Tudja, hogy A lelki és szellemi egészség nem más, mint a valósághoz való állandó ragaszkodás.

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15--20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén.

Utassy Zsuzsa
grafológus-írásszakértő

Címkék#grafológia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!