Életmód

2015.11.02. 12:50

Kilencéves motokrosszos

Sümeg – Izgalmas napokon van túl a motokrosszversenyző kisfiú, a kilencesztendős Borbás Balázs. Mindkét bajnokság utolsó futamán dőlt el a helyezése.

Tisler Anna

Édesapjával együtt sírt az örömtől, amikor a futamot leintették, és már biztos volt, hogy ő nyerte meg az MX Mánia Nyugat-kupát. A magyar nemzeti bajnokságot bronzérmesként fejezte be, mindössze két ponttal lemaradva a második helyezettől. Balázs, aki hatéves kora óta versenyez, elmondta, az idén minden futam végén a dobogóra állhatott. Ajkán győzött, második lett Esztergomban mindkét napon, Nagykanizsán és Csákánydoroszlón, harmadik Kaposváron, Ácson, Nyársapáton, Kókán és Kőszárhegyen. Az idén még 50 köbcentis motorral versenyzett, jövőre kategóriát vált, életkora miatt 65 köbcentissel indul. Édesapja, Borbás László egykori motorversenyző szerint ez okozhat némi visszaesést az eredményben, de bízik abban, hogy fia magára talál és jól teljesít. A versenyzés egy életforma, nem korlátozódik azokra a hétvégékre, amikor versenyekre utaznak. A technikai sport fizikai és szellemi állóképességet is kíván, így minden téren edzésben kell lenni. Balázs sportol, fut, és otthon edzőterme is van.

Borbás Balázs legújabb serlegeivel és motorjával 
Fotó: Tisler Anna

– Motoros edzésekre Ajkára járok, ott van egy nagyon jó pálya – mondta. – Edzőm Somlóvári Dániel. Egy edzés, a versenyekről nem is beszélve, sokat kivesz belőlünk. Egyszerre kell többfelé figyelni, a saját teljesítményünkre, a pályára, a többiekre – és főként az esélyesekre.

Balázsnak sokan szurkolnak az ismerősei közül, és teljesítményével több támogatót is szerzett. A motorozás drága sportág. Az idei versenyek végeztével néhány hét pihenőt engedett edzője a bajnoknak, majd kezdi a felkészülést a jövő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!