Életmód

2017.04.02. 11:35

Kézműves kenyerek

Pápa - Róth Renáta pék gyakran otthon, családi programként, a gyerekekkel együtt süt kenyeret. A teljes kiőrlésű kenyér is elkészíthető akár egyszerű gázsütőben.

Laskovics Márió

Korábban közöltük egyik receptjét, ezúttal egy másikat osztott meg olvasóinkkal.

Róth Renáta pék
Fotó: Laskovics Márió

Négy adag kenyérhez szükséges: 2 kilogramm teljes kiőrlésű liszt, 2 csapott evőkanál szárított élesztő, 5-6 kávéskanál só, 5-6 evőkanál lenmag, 5 evőkanál mogyoró, 2-3 evőkanál tejföl vagy vaj/olaj, 8-9 deciliter langyos víz.

Elkészítés is egyszerű. Miután a hozzávalókat összegyúrtuk, 4 darab kis kenyeret formázunk belőle. Vajazott, lisztezett tepsibe, vagy jénai üvegtálba tesszük őket, majd bevagdaljuk a tetejét, és meghintjük liszttel. Meleg helyen, letakarva kelesztjük egy órán át, majd előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon 70 percig sütük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!