2017.04.02. 11:35
Kézműves kenyerek
Pápa - Róth Renáta pék gyakran otthon, családi programként, a gyerekekkel együtt süt kenyeret. A teljes kiőrlésű kenyér is elkészíthető akár egyszerű gázsütőben.
Korábban közöltük egyik receptjét, ezúttal egy másikat osztott meg olvasóinkkal.
Róth Renáta pék
Fotó: Laskovics Márió
Négy adag kenyérhez szükséges: 2 kilogramm teljes kiőrlésű liszt, 2 csapott evőkanál szárított élesztő, 5-6 kávéskanál só, 5-6 evőkanál lenmag, 5 evőkanál mogyoró, 2-3 evőkanál tejföl vagy vaj/olaj, 8-9 deciliter langyos víz.
Elkészítés is egyszerű. Miután a hozzávalókat összegyúrtuk, 4 darab kis kenyeret formázunk belőle. Vajazott, lisztezett tepsibe, vagy jénai üvegtálba tesszük őket, majd bevagdaljuk a tetejét, és meghintjük liszttel. Meleg helyen, letakarva kelesztjük egy órán át, majd előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon 70 percig sütük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.