Életmód

2016.04.13. 15:20

Hasznos praktikák minden napra

Gyűrött gallér, eltünedező hullámcsatok, félresikerült manikűr. Apróságok, melyeken hajlamosak vagyunk egész álló nap bosszankodni.

Perei Dóra

Mutatunk pár egyszerű trükköt, amivel végleg elfelejthetjük a hétköznapi kellemetlenségeket!

Első osztályú házi hullámcsattárolót barkácsolhatunk egy kiürült cukorkásdobozból: az apró nyíláson egyesével tudjuk majd előhívni a hajbavalókat.

Sürgős esetben a borotvahabot hajbalzsammal vagy akár babaolajjal is helyettesíthetjük.

Mielőtt legközelebb kölcsön adunk valakinek egy könyvet vagy bármi egyebet, készítsünk egy fotót a személyről, kezében a kapott tárggyal. Így később is tudni fogjuk, kinél kell keresnünk.

Égetően szükségünk lenne a kedvenc farmerünkre, ám az éppen a szennyeskupac tetején pihen, és már arra sincs időnk, hogy kimossuk? Tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe! A hideg elpusztítja a fura szagokat okozó baktériumokat. El ne felejtsük idejében kivenni reggel, hogy rendesen kiengedhessen!

Ha meguntuk a kedvenc magassarkúnkat, némi kreativitással vadonatúj cipellőt varázsolhatunk magunknak: fessük be színes körömlakkal, ragasszunk rá bármilyen mintás anyagot, vagy fújjuk be csillámspray-vel a sarkát és az orrát!

Hajvasalóval nemcsak a tincseink lehetnek simák, hanem a ruháinkat is kivasalhatjuk vele
Fotó: www.shutterstock.com

A nehezen nyitható, állandóan beragadó körömlakkos üveg kupakjára tekerjünk befőttesgumit, ettől könnyebben nyílik majd, és a kezünk sem fog csúszkálni.

Hajvasalóval nemcsak a tincseink lehetnek simák: ha már nincs időnk elvasalni a magunkra húzott blúzt vagy szoknyát, egyszerűen kapjuk elő a hajvasalónkat, és szaladjunk végig rajta.

A befőttesgumi a francia manikűr készítésénél is jól jön, mindössze a körmünkre kell erősítenünk, és kezdődhet is a szépítkezés. Időt spórolhatunk meg vele, ha a baráti összejöveteleken a szószokat és a felszolgálni kívánt zöldségeket muffinsütő formában tálaljuk.

Ha a felsőnk alól rendre kivillan a melltartó pántja, varrjunk fel egy vékony anyagcsík két végére egy-egy patentet, majd az egyik oldalát varrjuk a felső vállrész belsejéhez.

A bizsu gyűrűk belső felére érdemes még az első használat előtt egy réteg átlátszó körömlakkot festenünk, elkerülve ezzel az ujjak bezöldülését.

Címkék#praktikák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!