Életmód

2015.12.28. 14:08

Egy internetes felmérés szerint a nyugdíjasok a legaktívabb randizók

Azt gondoljuk, hogy a társkeresés tizen-huszonéves korban vagy a harminc körülieknél a legintenzívebb. Egy ismert társkereső oldal közvélemény-kutatása azonban meglepő eredményt hozott: az egyedüllét felszámolásáért legtöbbet a hatvan év felettiek tesznek. Havonta négy-öt randevúra vállalkoznak, hogy megtalálják az igazit.

Napló

A kutatásból kiderült, hogy míg a férfiak számára a gátlásosság jelenti a legnagyobb akadályt a hagyományos ismerkedés során, a válaszadó nők inkább arra panaszkodtak, hogy nincs lehetőségük ismerkedni, új emberekkel találkozni.

Leginkább a férfiak és a hatvan év felettiek gondolják úgy, hogy az internetes társkeresés jobb módszer, mint a hagyományos ismerkedés, ennél csak a közös ismerősön keresztüli találkozás kedveltebb.

A felmérésből kiderült, hogy meghatározó az első benyomás. A férfiakat a női igénytelenség és a trágár beszéd, a nőket az ápolatlanság mellett a rámenősség és a pipogyaság riasztja el leginkább. De azt is megtudtuk, hogy aki az igazit keresi, nem adja fel egykönnyen. Minden hetedik online társkereső vett már részt szervezett ismerkedős programon, mint például társas utazás, borkóstoló, rapid randi vagy táncest. Ezek a rendezvények általában sikeresek, kellemes tapasztalatokkal járnak. A kutatás legmeglepőbb konklúziója, hogy a hatvanon felüliek a legaktívabb randizók. E korosztályban a kérdőívet visszaküldő társkeresők csaknem tíz százaléka havonta négyszer-ötször is találkára megy.

A hatvan év felettiek jelentős része úgy gondolja, hogy az internetes társkeresés sokkal jobb,
hatékonyabb módszer, mint a hagyományos módon történő ismerkedés

Az internetes társkereséshez azonban nem árt kellő óvatossággal fordulni. Mivel nem ellenőrizhető, tudnunk kell, hogy ezeken az oldalakon többnyire névtelenül, illetve nem valós adatokkal és nem saját fényképpel regisztrálnak a jelentkezők. Aki felmerészkedik a társkereső oldalra, legyen elővigyázatos, és ne adjon lehetőséget az adataival való visszaélésre.

Gyakori, hogy az egyik fél eleve el sem akar menni vagy jól szórakozik azon, ahogy a becsapott partner a megadott helyen és időben izgatottan várja. A csalódást és egy ismeretlennel való találkozás kockázatait elkerülendő, helyszínül mindenképpen forgalmas, nyilvános helyet válasszunk, ahol kevésbé válhatunk kiszolgáltatottá. Semmiképp ne menjünk fel idegen lakásba, bármilyen csábító is a neten küldött ház, nappali vagy kert képe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!