Életmód

2016.10.02. 19:10

Bringával a suliba

Ajka - Bringával a Bánkiba elnevezéssel programot hirdetett a középiskola diákönkormányzata - tájékoztatta lapunkat Sashalmi Melinda intézményegységvezető-helyettes.

Penk Tímea

Európában 1998 óta minden évben megrendezik az autómentes napot azzal a céllal, hogy minél többen hagyják otthon autójukat, munkába vagy iskolába gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel menjenek.

Az Ajkai Szakképző Iskola Bánki Donát Intézményegységében különösen nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, az egészséges életmódra és a környezetvédelemre. Ezért is hirdette meg a diákönkormányzat a Bringával a Bánkiba elnevezésű programot.

A középiskola sok tanulója és tanára csatlakozott ahhoz a programhoz, amelyet a diákönkormányzat hirdetett meg
Fotó: Angermayer Tamás

Arra buzdították az iskola tanulóit, dolgozóit, hogy kerékpárral közlekedjenek. Sokan eleget is tettek a kérésnek és ezt a környezetkímélő közlekedési módot választották. Az akció elérte a célját, hiszen számos olyan diák és pedagógus is kerékpárral érkezett az iskolába az autómentes napon, aki egyébként autóval vagy tömegközlekedéssel jár az intézménybe.

Egy cég jóvoltából még egy kis reggelivel is megvendégelte a diákönkormányzat a bringásokat.

Az iskolai diákönkormányzat más olyan jellegű programokat is tervez, melyekkel hozzájárulhatnak szűkebb környezetük védelméhez. Bíznak abban, hogy egy iskolai közösség is sokat tud tenni az élhetőbb körülményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!