Életmód

2016.10.25. 09:56

Amikor már kibírhatatlan a reuma és izomfájdalom (x)

A reuma és izomfájdalom olyan egészségügyi problémák, melyek sokakat érintenek. A reumás panaszoknak tulajdonképpen előfutárai az ízületi fájdalmak. Ezek egy idő után olyan mértéket ölthetnek, hogy annak a mozgás szabadsága is kárát láthatja. A nem megfelelően megválasztott mozgásforma gyakran vezet izomfájdalmakhoz, melyek gyakran járnak együtt az ízületek túlerőltetésével. Megoldás azonban létezik!

A reuma és izomfájdalom esetében is rendkívül fontos a megelőzés, s erre a Hillvital.hu szakemberei is rendszeresen felhívják a figyelmet. A fájdalomcsillapító gyógyszerek szedése semmiképpen nem jelenthet megoldást, hiszen a szervezet egy idő után hozzájuk szokik és persze mellékhatásokkal is számolni kell esetükben.

De mégis mit tehetnek azok, akik számára a reuma és izomfájdalom a mindennapok részét képezi? Létezik valamilyen természetes gyógymód a problémákra? Az életmódváltás legalább olyan nagy jelentőséggel bír, mint a természetes hatóanyagokat tartalmazó gyógynövényes balzsamok, bemasszírozható krémek használata.

Súlycsökkentés az egészség szolgálatában

Az elhízás napjainkban már korosztálytól függetlenül sokakat érint. A háttérben a modern életvitel, az ülőmunka éppen úgy állhat, mint az ezekkel szoros összefüggésben levő mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás. A megfelelő weboldalakra kattintva már minden információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy egészségesebb, súly szempontjából is kedvezőbb életmódot sikerüljön kialakítani.

A fogyással egyidejűleg egyre csökken az ízületekre nehezedő terhelés. Az érintettek tapasztalatai azt mutatják, hogy a reuma és izomfájdalom kevésbé kínzó a testsúly csökkenésével. Természetesen az élet és az egészségi állapot számos területén észlelhető a leadott kilók előnye, de a mozgásszerveket illetően garantált a fájdalom enyhülése.

Nem mindegy a mozgásforma!

A reuma és izomfájdalom sok esetben együtt járnak, ugyanis a reumás csomók a gerinc, a könyök, a térd és kezek környékén is jelen lehetnek, s az izmokba sugározhatják a fájdalmat. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy nem mindegy, milyen mozgásforma mellett tesszük le a voksot az életmódváltás jegyében.

Az emberi szervezetet nagyon megterheli az ülő munkavégzés és sokkal több fizikai aktivitásra lenne szükségünk, mint amennyit beiktatunk mindennapjainkba. Ugyanakkor érdemes a mozgásformát a testsúlynak, az edzettségi szintnek és a meglévő mozgásszervi betegségeknek megfelelően megválasztani. Ha így teszünk, akkor a reuma és izomfájdalom nem súlyosodni fog, hanem fokozatosan enyhülés lesz észlelhető.

Fontos, hogy az edzések során a gyakorlatokat helyesen végezzük, így elkerülhetőek a sérülések. Akár szakember segítségét is kérhetjük ahhoz, hogy a mozgás hatékony és ugyanakkor biztonságos is legyen. Az ízületek védelme érdekében a túlerőltetés kerülendő, de hasznos a komfortzóna átlépésére törekedni.

Természetes fájdalomcsillapítás

Hosszú távon az életmódváltás biztosan jó választásnak bizonyul, de a mindennapokban is célszerű tenni a panaszok enyhítéséért. A reuma és izomfájdalom esetén a fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett a természetes összetevőkkel rendelkező készítmények javasoltak. A gyógyfüvek kombinációja már számtalanszor bebizonyította, hogy külsőleg használva remek választásnak bizonyul az mozgásszervi panaszok esetében.

A megelőzés érdekében célszerű védeni ízületeinket a megfázástól, de a normál testsúly megőrzése vagy annak elérése is kiemelt jelentőséggel bír a reuma és izomfájdalom tünetei kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!