Életmód

2015.04.29. 18:38

Álommunka? Magunkban kell keresni, hogy mi az, ami örömet és anyagi biztonságot ad

A szakemberek szerint az úgynevezett álommunka mindenki számára elérhető, ugyanakkor tévhit, hogy jól fizet és boldoggá teszi életünk minden pillanatát. Tény azonban, hogy mindenki szeretné megtalálni.

Kutasi Zsófia

Szilvágyi Beatrix coach, tréner szerint az álommunka az, amely szabadságot ad ahogy, hogy azt tehessük, amivel szeretünk foglalkozni. Az a munka, amelynek végzését nem munkaként éljük meg, inkább hivatásként. Ráadásul anyagi stabilitást is nyújt.

Szilvágyi Beatrix

Tisza Kalmár György festőművész úgy véli, mindenkinek mást jelent az álommunka, neki a festést. Akkor is, ha egyre kevésbé lehet megélni belőle. De ha újra kezdhetném, akkor is ezt csinálnám. Mindenkinek meg kell találnia önmagát, azt a munkát, amelyre hivatott. Ha azt csinálja, akkor az az álom munka számára.

Tisza Kalmár György

A huszonöt éves zirci Győri Nikolettának több végzettsége is van; főiskolán egészségfejlesztést tanult, emellett gyógymasszőri képesítést is szerzett, de nem tudott elhelyezkedni a szakmában. - Az egészségügy helyzete nem túl jó ma Magyarországon, a prevenciónak nem tulajdonítanak kellő fontosságot, ezért elvégeztem a pénzügyi és számviteli ügyintézői szakot is és elsősorban ezen a területen szeretnék dolgozni - mondta a fiatal hölgy, aki jelenleg közfoglalkoztatott és állást keres. Szerinte az álommunka ma Magyarországon az, amely biztos és hosszútávon is lehet rá építeni. Ő személy szerint adminisztrációs, könyvelői munkát végezne a legszívesebben. - Számomra a legfontosabb, hogy a munkakör megfelelő és a munkahelyi légkör barátságos legyen - nyilatkozta.

Győri Nikoletta

Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője rögtön a beszélgetés elején leszögezte, az edzői állás egyáltalán nem az álommunka kategóriába tartozik.

- Amikor nyer a csapat, akkor persze azt gondolom, ennél jobb állás nincs is. Ha viszont kikapunk, akkor épp az ellenkezője jut eszembe. Egyébként nagyon szeretem, élvezem a munkám, azonban sokszor óriási a nyomás, óriási a stressz. Ha nem kéne csinálnom semmit, csak dőlne a pénz, és életem végéig élhetnék, mint a kiskirály, az nagyon unalmas lenne. Hiányozna a meccs, az adrenalin. Nekem semmit nem kínált tálcán az élet, mindenért meg kellett dolgoznom, de soha nem gondoltam arra, hogy szakmát váltok, vagy elmegyek világgá szerencsét próbálni. Nekem ez az életem. Mindig vannak álmaink, vágyaink, és arra törekszem, hogy ezeket lépésről, lépésre megvalósítsam.

Csoknyai István

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!