Életmód

2015.09.30. 13:57

A csodás lila bogyók pozitív tulajdonságai

A brazilok fagyiba, süteménybe keverve fogyasztják, világszerte testsúlycsökkentő hatásáért keresik, szépítő tulajdonságai miatt pedig egyre gyakrabban használják kozmetikai alapanyagként is.

Hadnagy Barbara

Az acai bogyó az acai pálmafa gyümölcse, amely elsősorban Közép- és Dél-Amerikában honos, a fán hoszú fürtökben lógnak az először zöld, majd érett változatban lila színben tündöklő bogyók.

A brazil Amazónia területén előszeretettel fogyasztják a helyi lakosok, akik számos pozitív tulajdonságot tulajdonítanak ennek a finom, lila bogyós gyümölcsnek.

Az egyik világszerte ismert hiedelem, hogy az acai bogyó az egyik legjobb fogyasztószer, amely meggyorsítja a testsúly csökkenését. Állítólag, akiknek gyakran kerül az asztalukra acai bogyó, azok az étvágy csökkenését tapasztalhatják, így sokkal könynyebb betartani a drasztikus diétát is. Ráadásul a bogyók antioxidáns- és vitamintartalma támogatja a normál anyagcsere-működést és jót tesz az egészségnek.

Számos legenda kering arról is, hogy az acai bogyó miként segítette a májbetegek, rákosok gyógyulását, így rengetegen fogyasztják a gyümölcs kivonatát étrendkiegészítők formájában is.

Az Acai bogyókkal egyre gyakrabban találkozunk különböző kozmetikai termékekben is, ennek oka minden bizonnyal az előbb említett antioxidánsokban keresendő. Ezek ugyanis nemcsak vitalizálják a bőrt, de fiatalító hatásuk révén lassítják a hámsejtek öregedését, felveszik a harcot a ráncokkal és a bőr apróbb sérüléseivel, nyugtatnak, és ezzel gátolják a bőrirritáció kialakulását.

Az acai bogyók kivonata egyre több test- és arcápolóba, arctisztító termékbe és tonikba kerül be.

A gyümölcsnek antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!