Életmód

2013.10.25. 11:47

Ősmagyar és indián testvériség

Ajka - Dobok és a Tűz éjszakája címmel rendeztek összejövetelt szombaton a tósokberéndi Zarándok lovas tanyán.

Polgár Tibor

A program szervezője a 46 éves Tóth Csaba, aki 22 éve foglalkozik hagyományőrzéssel, és a tapasztalatait szeretné átadni másoknak. - Hagyományőrző érdeklődésemet középkori lovagi tornával, illetve íjászattal kezdtem, majd a budapesti kaszkadőr lovas színházhoz mentem. Belekerültem a filmek forgatásának a világába, ami sok utazással és új tapasztalattal járt, végül egyre inkább az indián kultúra felé fordultam. Azt vallom, hogy az ősmagyar és az indián kultúra valamilyen szinten testvérek, csak az óceán választja el őket. A természet szeretete, az istenek tisztelete, a lakhatás és a pazarlás nélküli élet mind közös pontok a két kultúrában – vallja Csaba.

Tóth Csaba, szervező, indián harcos (Fotó: Penk Tímea)



A Dobok és a Tűz éjszakáján a zarándok fát ültettek és felavatták indián szertartással, majd honfoglalás kori és indián harcosok játékos küzdelmét mutatták be, felléptek a Bándi Dobkör tagjai. A programok között szerepelt íjászat, lovaglás, késdobálás és lasszózás, este közös énekléssel és zenéléssel zárult a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!