• cikk kép
  Vegyük könnyedén

  Veszprém - Életünk során számos szituáció adódik, amikor úrrá lesz rajtunk a dühkitörés, mégsem tehetjük meg, hogy falhoz vágunk egy tányért vagy leordítjuk a főnökünk fejét. Ne nyeljük le a békát, inkább vezessük le egészséges módon a stresszt. Cikkünkben eláruljuk, hogyan.

 • cikk kép
  A jó konfliktus időnként hasznos a közösségnek

  Sümeg - „Nincs olyan dolog, amiről, ha beszélünk, ne tudnánk közelíteni az álláspontokat, valamint az első az ember és az egészség” - a két legfontosabb alapelv Sárközi István pedagógus, pszichológus, edző szerint. A sümegi Ramassetter Vince Szülői Szervezet által meghirdetett előadáson a konfliktusok kezeléséről beszélt.

 • cikk kép
  Az egészség és az ínyencségek találkozása

  Nemesvámos – A Csalán Egyesület helyi gazdákat és termelőket látogató, azok tevékenységeit bemutató kirándulásának legutóbbi helyszíne Dávidné Kéri Márta tökmagkrém-birodalma volt, ahol minden résztvevő megbizonyosodhatott róla, hogy az ínyenc fogásoknak igenis van helye az egészséges étrendben.

 • cikk kép
  A tüdőrákot meg lehet előzni

  Van betegség, ami ellen mi is védekezhetünk. Teljesen nem küszöbölhetjük ki az ártó tényezőket, de megpróbálhatjuk minimálisra csökkenti a veszélyt. Az egyik ilyen betegség a tüdőrák - tudtuk meg dr. Kecskés László Istvántól, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Mellkassebészeti Osztályának a vezetőjétől.

 • cikk kép
  Betegek vagyunk a tévénézéstől?

  Nincs az az érzése, hogy állandóan gyógyszerreklámokat néz a televízióban? Hogy két fejfájás-csillapító között adnak egy kis filmrészletet? Nem csoda. Egy kutatás szerint csak úgy folynak a vény nélkül kapható szerek promóciói az esti fő műsoridőben.

 • cikk kép
  Újragondolt kifestőkönyv felnőtteknek - A káromkodás jót tesz az egészségnek?

  Christine Rail szerint nem létezik jobb feszültséglevezető módszer egy égbekiáltó káromkodásnál. Technikáját ezért felnőtteknek szóló színezőbe öntötte.

 • cikk kép
  Nem csak gyermekbetegség a bárányhimlő

  Különösen veszélyeztetettek a várandós anyukák, a többgyermekes családok, a betegségen át nem esett felnőttek, és természetesen a kisgyermekek.

 • cikk kép
  Döntős frizurák - Közel a nemzetközi szerepléshez

  Veszprém - Néhány ponton múlt a siker, vagyis a nemzetközi szereplés lehetősége Szlávik Szilvia mesterfodrásznak a világ egyik legkreatívabb fodrászversenyén. A Sheen, vagyis Ragyogás elnevezésű alkotásával ezüstérmet szerzett a Style Masters nemzetközi viadal magyar döntőjében.

 • cikk kép
  A drogok rabságából az életbe

  „A függőség élethosszig tartó betegség, s mindig vannak veszélyek, amelyek kísértik az embert, hogy visszacsúszhat” – mondja Ambrus Szilárd.

 • cikk kép
  Harmóniában a bőr, Ayurvédával

  Illatos növények, természetes olajok is segítik a nálunk még különlegesnek számító ayurvédikus arcápolást, amelynek Mikó Zsófi jó ideje elkötelezettje.

 • cikk kép
  Csak pozitívan: mielőtt feladná a reggeli futást

  Került már élete során olyan helyzetbe, amikor motiváció híján akarta feladni a sporttevékenységet? A legújabb kutatások szerint mindenekelőtt gondolkodásmódunk határozza meg, milyen eredményt érhetünk el a későbbiekben.

 • cikk kép
  Edzőtábori élménybeszámoló Bándról

  Mindössze négy hónap telt el az év nettó játékidejéből, ehhez képest elmondhatom, hogy lassacskán minden hétre jut egy új élmény vagy kaland, amivel feszegethetem a határaimat. Az elmúlt hétvége azonban mérföldekkel felülmúlta az elmúlt időszakot.

Magazinok