• cikk kép
  Tudja, mit akar

  „Az igazság odaát van” jeligét választotta egy levél-író, aki lendületes, sokoldalúan gazdag egyéniség, a független, önálló és szabad lélek megtestesítője. Identitása nem függ attól, hogy párkapcsolatban él-e.

 • cikk kép

  Hogyan védekezzünk hatékonyan az élősködők ellen

  Erdőn, mezőn, legelőn: újra támadnak a kullancsok

  Az új évszak új veszélyeket rejt magában, így idén sem ússzuk meg a kullancsinváziót. Ráadásul az élősködőket már nemcsak az erdőkben, hanem parkokban, játszóterekben, egyszóval bárhol elkaphatjuk, ha nem védekezünk.

 • cikk kép

  Szívesebben dolgozott színházban, mint filmekben

  A komédiával forrt össze a neve

  Balatonalmádi – A visszavonulást fontolgatja Szombathy Gyula színész, derült ki az Almádi Pódium sorozat legutóbbi estjén, ahol a művész pályája állomásairól és a színházi világ néhány kulisszatitkáról is beszélt.

 • cikk kép
  Leszámolás a nagyi főztjével

  Nem kell egyből keresztet vetni ránk, a címmel ellentétben természetesen a mai napig nagyon szeretjük nagymamáink töltött káposztáját, mákos bejglijét vagy túrós rétesét, de sokszor unalmas, mikor a századik szakácskönyvben is ugyanazokra receptek és fortélyok találhatóak.

 • cikk kép
  Nagymama almáspitéjének titka

  Moór Lajosné hetente kétszer-háromszor is készít süteményt.

 • cikk kép

  Az igazit megkülönbözteti az álnépművészettől

  Magdi néni csodái

  Nemesgulács - Aki Maróti Imréné Magdi nénit ismeri, sokszínű egyéniségnek tartja: tanítás, könyvtár, kézimunka jut eszébe azonnal.

 • cikk kép
  Tüsszögés ellen gyógyszer nélkül - Sok (haj)mosás, étkeink megválogatása és a rendszeresen takarítás segíthet

  Hivatalosan is itt a tavasz, madárcsicsergéssel, napsütéssel, virágzó növényekkel. Ez utóbbi azonban az allergiásoknak nem okoz feltétlen örömet, hisz a levegő megtelik pollenekkel, magukkal hozva a tavaszi allergia kellemetlen tüneteit. Egy kis odafigyeléssel azonban a tavasz nem csak orrfújásból fog állni.

 • cikk kép
  Feketebodzás szederlekvár - Reneszánszát éli a variálható egészséges édesség

  Zalaegerszeg - Nem egészséglekvár-készítésnek indult a dolog. A háziasszonyi fantázia áradása és a kert kínálta gyümölcsök, virágok hívogatták Horváth Ritát: főzzél belőlünk valamit.

 • cikk kép
  Szabadtűzi ételek könyve - Várjuk receptjeiket!

  A nyár kicsalogatja a szabadba a természet szerelmeseit, ilyenkor baráti, családi körben jó program a szabadtéri sütés-főzés.

 • cikk kép
  Játékosság a divatban

  A kínai asztrológiában az idei esztendő a majom éve, ami a játékosságot jelenti a divatban is. Meglehetősen széles a paletta, a teljesen letisztult darabok mellett a sokféle anyagból összekombináltakig szinte mindent megtalálunk, de kifinomult ízlésvilággal, önmagunkat jól ismerve nekünk kell eldöntenünk, hogy mi illik egyéniségünkhöz.

 • cikk kép
  Csak teszi a dolgát az Év Tapolcai Rendőre

  Ha Az Év Tapolcai Rendőre-díj mellé egy nap jutalomszabadság is járna, Kaszás Ernő rendőr törzszászlós, szolgálatirányító a párjával és másfél éves kisfiával kirándulni menne a Kis-Balatonra.

 • cikk kép
  A színház és a vízilabda hasonlít egymásra - Benedek Miklós békebeli időkről és a játék erejéről

  – A színház és vízilabda hasonlít egymásra. Mindkettő komoly, szép játék, de csak addig, amíg megmarad annak, s nem fordul át véres, kegyetlen háborúvá. Az nem jó a nézőnek – mondta Benedek Miklós színművész, aki nemrég vehette át a Kossuth-díjat. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele közéletről, pályafutásáról és sportról.

Magazinok