Doba

2017.07.03. 16:44

A Szabadság napját ünnepelték

DOBA Szabadságnapi megemlékezést rendeztek július 1-jén a Somló-hegyi Szent István kilátónál. A rendezvényen Antall József gondolatait idézték.

Penk Tímea

Antall József özvegye megköszönte, hogy ébren tartják az egykori miniszterelnök szellemiségét. Kovács Zoltán államtitkár Horváth Zoltán polgármesterrel koszorúzott Fotó: Kiss János

Horváth Zoltán polgármester köszöntötte az emlékezőket, majd Jeszenszky Géza történész, volt MDF-es külügyminiszter és nagykövet idézte fel az Antall-kormány időszakát, a külpolitikai helyzetet és a szovjet hadsereg kivonulását. A magyar szabadság napján, június utolsó szombati napján az ország szuverenitásának 1991-es visszaszerzését ünnepeljük. Antall József özvegye, Fülep Klára, Kovács Zoltán államtitkár, Horváth Zoltán, valamint az Antall József Baráti társaság elnökségi tagjai, Jeszenszky Géza és Marinovich Endre, az Antall József Tudásközpont és a Veritas Történetkutató Intézet munkatársai megkoszorúzták 1991-es emlékművét. A miniszterelnök özvegye - egyik gyermekük, Péter társaságában - megköszönte az ünnepség résztvevőinek, hogy őrzik Antall József szellemét, aki a Somlón mondott korszakalkotó beszédet hazánk szabadságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!