Devecser

2016.04.28. 12:50

Vita a meggyeserdei volt laktanya üzemeltetéséről (frissítve)

Devecser – Az önkormányzat felbontotta a meggyeserdei volt laktanya területének az üzemeltetésére kötött szerződését az önkéntes tűzoltó egyesülettel, a kiköltözés napjának április 28-át határozta meg.

Penk Tímea

A terület az önkormányzat tulajdonában áll, amely az üzemeltetést szeretné visszavenni. Ferenczi Gábor polgármester szerint a tűzoltó egyesület nem a szerződésben foglaltak szerint használta a területet, megegyezni nem sikerült, ezért felbontotta a szerződést. Orbán János egyesületi elnök nem tekinti jogszerűnek a szerződésbontást, ezért a területet nem hagyja el. A felek nem látnak más megoldást, mint hogy a bíróságra bízzák a vita eldöntését.

Ferenczi Gábor polgármester és Orbán János egyesületi elnök

Többször beszámoltunk a több hónapja fennálló viszályról. Ferenczi Gábor szerint a területen illegális környezetszennyező tevékenységet folytatott az egyesület, ezt Orbán János tagadja.

A devecseri önkormányzat illegális hulladékégetésről szóló bejelentésére környezetvédelmi hatáskörben a Fejér Megyei Kormányhivatal járt el, amely a bírságot szabott ki.

A Fejér Megyei Kormányhivatal megkeresésünkre azt közölte, hogy az önkormányzat által felvett jegyzőkönyvben megállapítást nyert, hogy a devecseri volt laktanya területén környezetszennyező anyagokat égettek, mint például matracok, ruhák, elektronikai alkatrészek, amelyekről fénykép- és videófelvételeket is csatolt a bejelentő.

Az ingatlant a Meggyeserdő Önkéntes Tűzoltó Egyesület bérli, amelyet nyílt téri hulladékégetés miatt a levegő védelméről szóló kormányrendelet alapján levegőtisztaság-védelmi bírság megfizetésére, valamint a tevékenysége során keletkezett hulladékok környezet veszélyeztetését kizáró tárolására, és azok elégetésének, meggyulladásának és öngyulladásának a megakadályozására köteleztek. A jogsértést megállapító és szankcionáló határozat jelenleg nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!