Devecser

2015.11.30. 20:19

Továbbra sincs alpolgármester Devecserben

Devecser - Egyelőre alpolgármester nélkül boldogul a kisváros. Bár a hétfői képviselő-testületi ülés utolsó napirendi pontja volt az alpolgármester megválasztása, eskütétele és tiszteletdíjának megállapítása, a polgármester nem tett javaslatot a tisztség betöltésére.

Szántó Renáta

A város jobbikos polgármestere, Ferenczi Gábor javaslatára a képviselő-testület közel egy hónapja visszavonta Kozma György alpolgármesteri megbízatását. A következő képviselő-testületi ülésen a fideszes Mayer Gábor nem fogadta el az alpolgármesteri felkérést, a legutóbbi ülésen pedig Ferenczi Gábor elnapolta a javaslattételt az alpolgármester személyére.

Fotós: Penk Tímea

Bendes István jegyző azt a tájékoztatást adta, hogy ha nem választ alpolgármestert a képviselő-testület, akkor erre a kormányhivatal határozatban írhat elő kötelezettséget. Amennyiben ennek sem tesznek eleget, akkor bírósági döntés alapján a kormányhivatal jelöli ki az alpolgármestert. A jegyző szerint szükség volt az alpolgármester-választással kapcsolatban az egyértelműsítésre, ugyanis a városban tévhitek és bizonytalanság terjedt el.

Kozma György kijelentette, hogy nem kívánja a kormányhivatalra bízni az alpolgármester-választást, ezért az ünnepek után javaslatot tesz a testület feloszlatására, ha Ferenczi Gábor nem tesz javaslatot az alpolgármesteri pozíció betöltésére.

A hétfői ülésen a képviselők határoztak a Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat létrehozásáról is. A 28 településből álló kistérség négy jegyzőségében hoznak létre szolgálatokat devecseri központtal. Szintén lényeges témaként vitatták meg a szakrendelőt működtető D-Medico Kft. kérelmét, amely négy évre kért százszázalékos rezsitámogatást. A képviselők fontosnak tartják a helyi egészségügyi ellátást, ezért vállalták a 2016-os évben a szakrendelő teljes rezsiköltségét. Ugyanakkor tárgyalásokat kívánnak folytatni az üzemeltetővel a várható fejlesztésekről. Egyhangúlag támogatta a képviselő-testület a helyi sportegyesület sportfejlesztési programját, amelyhez az önkormányzat biztosítja a közel tízmillió forintos önrészt.

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!