Devecser

2015.03.11. 16:51

Támogatást kaptak

Devecser - Az esőzések miatt keletkezett károk enyhítéséről és a polgármester fizetésének a módosításáról is döntött a képviselő-testület.

Penk Tímea

A tavaly szeptemberben kiáradt Torna-patak elöntötte a várkertet, a sporttelepet, a Malom-árok, a rendőrség és a Rotary ház területét, valamint a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. telephelyét. Az akkori önkormányzat közel harmincmillió forint vis maior támogatást igényelt, amelyből csaknem tizenötmillió forintot megkapott a város. A helyreállítást augusztus 31-éig kell elvégezni, az ajánlattételi felhívást legalább három gazdálkodó szervezet részére meg kell küldeni, ezek egyike a városüzemeltetési kft.

A képviselő-testület utólagos jóváhagyását adta a Meggyeserdőn lévő olajtartály elbontásához. A három darab ötvenköbméteres és három darab huszonöt köbméteres föld alatti tartály kiszedése, elszállítása és a terület rendezése megtörtént. A tartályok értékeként a munkálatokat végző kft. közel félmillió forintot fizet az önkormányzatnak.

Ferenczi Gábor polgármester magyar nyelv és irodalom szakos diplomáján kívül német nyelv és irodalom szakos tanári főiskolai oklevéllel is rendelkezik, amely komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának minősül, tehát idegennyelv-tudási pótlékra jogosult. A polgármester havi illetménye módosult, amelynek összeg így bruttó 487 400 forint, költségtérítése 67 305 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!