Devecser

2015.05.05. 16:50

Sajtófotókból nyílt jubileumi vándorkiállítás Devecserben

Devecser – A fotó maga a hír – mondta Németh F. Bernadett főszerkesztő a kastélykönyvtárban rendezett sajtófotó-kiállítás megnyitóján.

Penk Tímea

A megyei napilap megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából indított programsorozat része a sajtófotó-kiállítás, amelyen Penovác Károly és Szabó Péter Dániel munkái láthatók.

A vándorkiállítás első vidéki helyszínén a devecseri könyvtár és művelődései ház nevében Szente-Takács Anna köszöntötte a kastélygaléria vendégeit.

– A hetven év alkalmat teremt arra, hogy visszatekintsünk a múltba és előre is. A Napló mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be, szinte családtagként nézünk rá. Nincs olyan ember a megyében, aki ne ismerné a lapot – mondta Szente-Takács Anna. Németh F. Bernadett megköszönte Cseh Tiborné igazgatónak a meghívást és a kiállítás megszervezését, majd megosztotta a városhoz kötődő személyes élmenyeit.

– Amikor legutóbb itt jártam, Devecser főterét és a kastélykertet vörösiszap borította. A fák megtisztításában a Pannon Lapok Társaságának a dolgozói is részt vettek – mondta a főszerkesztő, majd arról beszélt, hogy bár a sebek nehezen gyógyulnak, a város jelentős mértékben fejlődött. Ahogy Devecserről az élet és az élni akarás sugárzik, úgy a kiállítás képeiről is. A tárlat következő állomása Ajkán lesz május 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!