Devecser

2016.12.04. 20:08

Rugalmasabb, kiszámíthatóbb iskolai működés

Devecser - Egyhangúlag támogatták a képviselők, hogy 2017. január 1-jétől a Pápai Tankerületi Központ vegye át az önkormányzat köznevelési intézményeinek működtetői feladatait.

Penk Tímea

A megállapodás rögzíti az ingatlanok és ingóságok teljes körét, a feladatok, a létszám átadás-átvételének és a vagyon ingyenes vagyonkezelésbe adásának személyi, tárgyi, dologi feltételeit.

Fotó: Penk Tímea

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Egyházi Andrea tankerületi igazgató ismertette az oktatási intézményekre vonatkozó törvényi előírásokat. Egyebek mellett elmondta, hogy a köznevelési intézmények fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból kiválnak a területi szervei, és tankerületi központokba olvadnak. A korábban a Pápai, Devecseri és Ajkai Járási Tankerületekhez tartozó intézmények fenntartói–működtetői feladatait 2017. január 1-étől a Pápai Tankerületi Központ látja el, amely önálló költségvetési szervként működik.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, hogy az új struktúra rugalmasabb és kiszámíthatóbb működést eredményez Fotó: Penk Tímea

Az új fenntartói struktúra és szemlélet rugalmasabb és kiszámíthatóbb működést eredményez, a döntéshozatal is közelebb kerül az iskolákhoz. Az átalakulás tisztább felelősségi viszonyokat jelent az intézményfenntartásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!