Devecser

2016.10.27. 18:59

Nincs is szennyezés?

Devecser – Felháborít, hogy a polgármester nem hozta nyilvánosságra azt a jogerős határozatot, amely megszüntette a Meggyeserdő Önkéntes Tűzoltó Egyesület ellen indult eljárást – mondta Orbán János, az egyesület elnöke.

Penk Tímea

Többször beszámoltunk a város Sümeg felőli határában fekvő egykori laktanyán kialakult problémákról. Ferenczi Gábor polgármester közel egy évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy az egyesület súlyos környezetszennyező tevékenységet folytat a meggyeserdei terület bal oldalán.

Ferenczi Gábor és Orbán János Meggyeserdőn
Fotó: Penk Tímea

A Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály vizsgálata alapján a Fejér Megyei Kormányhivatal szeptember közepén megszüntette a tűzoltó-egyesület ellen indult eljárást. Orbán János nem érti, hogy az önkormányzat jogi képviselője miért nyilatkozott úgy néhány nappal ezelőtt, hogy nem tudja, hol tartanak a Meggyeserdő Önkéntes Tűzoltó Egyesület ellen indult büntető- és környezetvédelmi eljárások, amikor a megszüntető határozatot a devecseri képviselők, így a polgármester is még szeptember 19-én megkapta.

Korábbi írásainkat a témában itt és itt olvashatják.

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!