Devecser

2016.08.24. 12:56

Magas kitüntetés a körzeti megbízottnak

Devecser - Belügyminiszteri és főkapitányi kitüntetésben részesült Vers János rendőr főtörzszászlós, csoportvezető körzeti megbízott.

Penk Tímea

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai közül Vers János az egyetlen, aki Szent György Érdemjelet kapott az eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül. A díjat a szabadsága miatt nem tudta átvenni Budapesten, ezért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepi állománygyűlésén kapta meg. A belügyminiszter érdemjele mellett a megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor dandártábornok is gratuláló oklevelet adott át a főtörzszászlósnak.

Vers János munkáját már korábban is többször elismerték, a megye hónap emberévé választották, a polgárőrség is jutalmazta együttműködését, de ez a magas rangú díjazás meglepte. Nagyon büszke a kitüntetéseire, mégis szerényen beszél a munkájáról.

- Sopronban tanultam faipari tagozaton, majd 1988-ban kezdtem a rendőri pályámat Ajkán. Budapesten szereztem meg a szakmai ismereteket, utána körzeti megbízottként kezdtem el dolgozni – számolt be Vers János, aki közel harminc éve lát el szolgálatot Kertán, Kamondon, Karakószörcsökön és Iszkázon. Csoportvezetőként két kollégáját irányítja, így összesen tizenhat településen látnak el szolgálatot.

A Devecseri Rendőrőrs parancsnoka, Bakos András rendőr alezredes szintén örül Vers János kitüntetésének. Úgy véli, hogy a főtörzszászlós ezt nagyon megérdemli.

- Szent György Érdemjelet csak a hosszú ideje jól teljesítő kollégák kapnak, a Devecseri Rendőrösön Vers János érdemelte ki elsőként – mondta a parancsnok. Hozzátette, hogy Kertán jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Ehhez az is hozzájárult, hogy tavalyelőtt egy helyi irodát kaptak, és Vers János kitűnő hely- és személyismerettel rendelkezik a felettese szerint.

A főtörzszászlós elmondta, hogy érte már támadás az intézkedése során, de ez nem tántorította el a pályától.

Fotó: Penk Tímea

- Sikerélményt jelet, amikor megtaláljuk az elkövetőt, és az ellopott tárgyakat vissza tudjuk adni a tulajdonosnak. Olyan eset is előfordult már, hogy előbb találtuk meg az eltulajdonított eszközöket, mint ahogy a sértett megtette volna a bejelentést – mesélte a kitüntetett. Beszámolt arról is, hogy kollégáival szívesen segítenek, amiben csak tudnak. Így szereztek egy házőrző kutyát egy idős asszonynak, de részt vesznek különböző rendezvényeken, falunapokon, ahol a gyerekek élvezik, hogy beülhetnek a rendőrautóba.

Vers János három gyermeket nevelt fel feleségével, aki ápolónőként dolgozik. A főtörzszászlós szívesen kertészkedik, még citrom termesztésével is kísérletezik. Rendszeresen fut, így a kötelező fizikai felmérésen kiváló teljesítményt nyújt, sokszor lekörözi fiatalabb kollégáit.

- Nagyon szeretek kirándulni. Egy-egy erdei túra teljes kikapcsolódást és feltöltődést nyújt – mondta Vers János, aki a polgárőrökkel is kitűnő kapcsolatot ápol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!