Devecser

2017.05.15. 18:58

Környezetvédelem és a bolygó keletkezése

Minden nap sajátos mottót kapott a devecseri általános iskolában tartott fenntarthatósági témahéten - tájékoztatták lapunkat a programsorozat szervezői.

Penk Tímea

Horváth András és Csabáné Treiber Ildikó beszámolt arról, hogy az öko-munkacsoport programjain helyet kapott a Föld napja, a Föld órája, a Víz világnapja, az Egészség világnapja, valamint hulladékgazdálkodási rendezvények.

A játékos versenyekbe, valamint az elméleti és gyakorlati tudást igénylő feladatokba valamennyi korosztály bekapcsolódott. Nagy sikert aratott a papírgyűjtés, az aszfaltrajzverseny, valamint az ajkai hulladékgazdálkodási cég munkatársának az előadása. Az iskolai programhoz kapcsolódott a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház Mesél az ég... elnevezésű előadása. Szente-Takács Anna intézményvezető meghívására érkezett Devecserbe az Utazó Planetárium.

Fotó: Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

- Mi, felnőttek is emlékszünk, milyen csodálattal néztük gyermekként a sötét égbolton felvillanó fényeket, a megjelenő égi jelenségeket, hallgattuk a bolygók keletkezésének történetét, és képzeltük el az Univerzum sötét, rejtelmes világát. A levegővel felfújt kupolában vetített, narrációval kísért képes előadáson a devecseri gyerekek számára is kézzelfoghatóvá vált a világegyetem, valamint átélhették a Hold felszínére lépés dicsőségét - fogalmazott az intézményvezető. Az iskola pedagógusai hálásak voltak a művelődési ház dolgozóinak a különleges programért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!