Környezetvédelem és a bolygó keletkezése

2017. május 15., 20:57 szerző: Penk Tímea
komment
Minden nap sajátos mottót kapott a devecseri általános iskolában tartott fenntarthatósági témahéten - tájékoztatták lapunkat a programsorozat szervezői.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Horváth András és Csabáné Treiber Ildikó beszámolt arról, hogy az öko-munkacsoport programjain helyet kapott a Föld napja, a Föld órája, a Víz világnapja, az Egészség világnapja, valamint hulladékgazdálkodási rendezvények.

A játékos versenyekbe, valamint az elméleti és gyakorlati tudást igénylő feladatokba valamennyi korosztály bekapcsolódott. Nagy sikert aratott a papírgyűjtés, az aszfaltrajzverseny, valamint az ajkai hulladékgazdálkodási cég munkatársának az előadása. Az iskolai programhoz kapcsolódott a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház Mesél az ég... elnevezésű előadása. Szente-Takács Anna intézményvezető meghívására érkezett Devecserbe az Utazó Planetárium.

Fotó: Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

- Mi, felnőttek is emlékszünk, milyen csodálattal néztük gyermekként a sötét égbolton felvillanó fényeket, a megjelenő égi jelenségeket, hallgattuk a bolygók keletkezésének történetét, és képzeltük el az Univerzum sötét, rejtelmes világát. A levegővel felfújt kupolában vetített, narrációval kísért képes előadáson a devecseri gyerekek számára is kézzelfoghatóvá vált a világegyetem, valamint átélhették a Hold felszínére lépés dicsőségét - fogalmazott az intézményvezető. Az iskola pedagógusai hálásak voltak a művelődési ház dolgozóinak a különleges programért.

Penk Tímea

2017. május 15., 20:57 szerző: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...