Devecser

2016.09.29. 11:55

Jog és udvariasság a testületi ülésen

Devecser – Kara László és Kozma György között azért alakult ki szóváltás, mert a képviselő az ülés előtt jelezte, hogy a testület aznap nyilvános ülésen nem kíván tárgyalni a meggyeserdei felújítástól – hangsúlyozta Ferenczi Gábor.

Penk Tímea

A polgármester szerint udvariatlanság a képviselőktől, hogy a testületi ülésre meghívott vendég kérelmét nem tárgyalták meg aznap, és előzetesen nem értesítették, hogy feleslegesen ne utazzon Devecserbe. Ferenczi Gábor kezdeményezni fogja, hogy a testületi ülésről rendszeresen hiányzó képviselők ne kapják meg a tiszteletdíjukat. Elmondta, hogy az ingatlanértékesítésről és -felújításról szóló témákat nyilvános ülésen szokták megtárgyalni, csak személyi jellegű kérdésekben kötelező zárt ülést tartani. Kara László villanyt és vizet vezetett egy épületbe. Az eredeti állapot visszaállítása körülbelül százezer forintba kerülne, ezért ilyen értékben tett önmaga ellen rongálás miatt feljelentést Kara László.

Fotó: Penk Tímea

Kozma György szerint önkormányzati ülésen nem történhetne olyan esemény, mint ami Devecserben ismételten előfordult.

– Mivel az ülésen a héttagú testületből két képviselő hiányzott, és vagyoni jellegű témáról volt szó, javasoltam, hogy a kérelmet tárgyaljuk zárt ülésen, és a teljes testület jelenlétében. Ez nem tetszett Kara Lászlónak, ezért fennhangon kifejezte ellenszenvét, majd távozott. Később visszatért az ülésre a rokonaival, majd ismételten fennhangon fejezte ki nemtetszését, botrányos magatartásával félbeszakítva a képviselő-testületi ülést. Nem szabadna előfordulnia, hogy bárki hangoskodással vagy egyéb erőfölénnyel kérkedve próbáljon érvényt szerezni akaratának – mondta Kozma György. A képviselő szerint ilyen esetben az ülést vezető polgármesternek fel kell szólítani a hangoskodót, hogy maradjon csendben, különben kivezetteti a teremből.

(Kapcsolódó írásunk itt olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!