Devecser

2016.06.30. 15:50

Hatvannégyen versengtek - Épített és gyári gépcsodák egyaránt rajtrácsra álltak Devecserben

Devecser - A Devecseri városnapok alkalmából a helyi önkormányzat és az SR Sport Egyesület a benzingőzőrültekre is gondolt, hiszen a Dunántúli Szlalom Kupa egyik állomásaként a múlt hétvégén szlalomfutamot rendeztek. Hatvannégyen, tizenegy kategóriában száguldoztak.

Heffler Péter

A dunántúli szlalomosok ötödik fordulóját rendezték múlt szombaton Devecserben a Vasút utcán, ahol összesen hatvannégyen álltak rajtrácsra, hogy a megszokott épített vagy gyári gépcsodákkal részt vegyenek a száguldásban, melyhez ezúttal is egy igen izgalmas vonalvezetésű pályát álmodtak meg a rendezők. - A kétezeregyszáz méteres pálya különösen tempósra sikerült, és a verseny menetét az sem akasztotta meg, hogy kétpercenként tudtuk rajtoltatni az autósokat - mondta ifj. Mulicz László, a rendező SR Sport Egyesület elnöke a pályáról, melyen három kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

Izgalmas vonalvezetésű, látványos elemekkel tűzdelt pályán mérkőzhettek a lóerők a szombati devecseri szlalomfutamon Fotó: Ifj. Mulicz László

A száguldás után tizenegy kategóriában hirdettek győztest, valamint az abszolút kategóriában, ahol Ender Attila (BMW) életében először állhatott a dobogóra, s máris annak legfelső fokára. Mögötte Kovács Szilárdot (BMW) intették le másodikként, míg harmadik helyen végzett Lovász Róbert (BMW).

Természetesen a kategóriagyőztesek mellett sem mehetünk el szó nélkül, mely szerint A1-ben Takács Péter (Suzuki), A2-ben Szollár Norbert (Suzuki), A3-ban Bonár Martin (Citroën), H1-ben Osváth Bence (Suzuki), H2-ben Ender Attila, J-ben ifj. Jantó Attila (Fiat), a nőknél Németh Klaudia (Suzuki), N1-ben Osváth Zsolt (Nissan), N2-ben Veingartner Szabolcs (Suzuki), N3-ban Gulyás Ádám (Mazda), P-ben Kovács Szilárd örülhetett a végén elsőségnek a saját géposztályában.

Azonban természetesen nemcsak a kormánytekergetésről szólt a devecseri autósnap, ugyanis volt emellett például motoros ügyességi bemutató Borbély Kornél előadásában, rendőrségi szimulátor és tűzoltóautó-bemutató is.

 

Szombaton a hatodik körét rendezik a Dunántúli Szlalom Kupának, melyre Bakonyszentlászlóra utazik a mezőny. A rendező Bakony Rally Autósport Egyesületnek segédkező SR Sport Egyesülettől megtudtuk, hogy egy tempós pálya várja majd a bányatelepen kialakított nyomvonalon a közel száztíz nevezőt. Emellett a veszprémi futamra sem kell sokat várni, ugyanis július 24-én ismét kormánytekergetés a Veszprém Aréna parkolójában!

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!