Fájós lábbal is táncol - Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Pócs Józsefet

2017. május 27., 16:36 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea
komment
Pusztamiske - Arra vagyok a legbüszkébb, hogy még itt vagyok – tréfálkozott a kilencven esztendős Pócs József, akit családja és az önkormányzat köszöntött a születésnapján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ünnepelt Budapesten született, a háború után az Ajka környéki bányákban talált munkalehetőséget, és Pusztamiskén ismerte meg a feleségét. Három gyermekük született. Az özvegy férfi öt unokával és hét dédunokával büszkélkedhet.

Fotó: Penk Tímea

- Amikor az édesanyám és az édesapám meghalt, csavargó lett az életem – mondta elérzékenyülve Pócs József. Elmesélte, cselédnek szegődött, de amikor talpra tudott állni, megfogadta, hogy már senkinek nem lesz a szolgája. Egy ideig a fővárosban dolgozott. A háború idején többször életveszélyes helyzetbe került, egyszer bombát dobtak a közelébe, máskor majdnem eltaposta egy  tank.

Fotó: Penk Tímea

- Bár fáj a lábam, és a csípőm is nehezen bírja a járást, csak annyi a bajom, hogy nem tudok horgászni menni – mesélte az ünnepelt megőrizve jó kedvét. Két éve még motorral járt Székpusztára, most már csak úgy tud pecázni, ha az unokája kiviszi autóval.

- Ötven éve horgászom, még a Dunán kezdtem gyermekkoromban. Versenyekre nem járok, de sikeresen fogok ki értékes halakat – számolt be Pócs József. A család egy régi barátot hívott meglepetésvendégként a születésnapi köszöntésre. Az ünnepségen Poór Zoltán polgármester adta át a miniszterelnök emléklapját. A vendégek felidézték a közös emlékeket, köztük azt is, hogy az ünnepelt még fájós lábbal is megtáncoltatja a hölgyeket a nyugdíjasklub rendezvényein.

Penk Tímea

2017. május 27., 16:36 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...