Devecser

2016.09.16. 08:57

Értelmetlen aláírásgyűjtés

Devecser – Téves információk birtokában kezdeményeztek aláírásgyűjtést a szociális bérlakások ellen – állítja Ferenczi Gábor polgármester.

Penk Tímea

Nyáron tárgyalt a képviselő-testület arról, hogy pályázatot nyújt be az önkormányzat bérlakások kialakítására a Bocskai utcában. Három kétlakásos ingatlanba szociálisan rászoruló családok költözhetnének.

– Meggyőződésem, hogy többen félreértették az önkormányzat szándékait, ugyanis szó sincs arról, hogy társadalomellenes magatartást tanúsító személyeket kívánnak szociális bérlakásba költöztetni – hangsúlyozta Ferenczi Gábor. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat szabja meg a beköltözés pályázati feltételeit. Az elbírálás fontos szempontja, hogy a pályázó betartsa a köztisztasági, a közbiztonsági és a közösségi együttélés szabályait. Például egy rászoruló kisnyugdíjasnak nagy segítséget jelenthet egy ilyen lehetőség, de akár szolgálati lakásként is működhet annak érdekében, hogy szakemberek települjenek a városba. Mindezekről a képviselő-testület dönt. A polgármester sérelmezi, hogy egyesek azt híresztelik, tönkre akarja tenni a városrészt, miközben éppen fejlesztési szándék vezérli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!