Devecser

2017.01.05. 20:32

Eredményes év, reményteli új év

Devecser - Sok mindenre büszkék lehetünk a tavalyi év eredményeiből, és remélem, hogy az idei esztendő is hasonlóan sikeresen alakul - mondta Ferenczi Gábor polgármester az önkormányzat újévi fogadásán.

Penk Tímea

A kastélykönyvárban rendezett újévköszöntőn fellépett a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar Ormándlaky Péter vezetésével, majd a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetője, Szente-Takács Anna köszöntötte a vendégeket. Ferenczi Gábor rövidfilmen mutatta be a várost, és közben ismertette a tavalyi év jelentősebb fejlesztéseit.

 

- Nem herdáltuk el az önkormányzat vagyonát, hanem gyarapítottuk azt - hangsúlyozta a polgármester, majd elmondta, hogy a tavalyi évet húszmillió forintot meghaladó szabad pénzmaradvánnyal zárta az önkormányzat. Hozzátette: még rengeteg feladat előtt állnak, nem sikerült teljes mértékben megállítani a népességfogyást; továbbá az idei év céljai között említette a foglalkoztatás további növelését, a belvárosi piactér fejlesztését, egy önkormányzati bolt létrehozását a savanyítóüzem termékeinek az értékesítésére, valamint a kamerarendszer bővítését.

A polgármester kifejezte háláját a jelenlévő Kovács Zoltán államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjeként a városért tett fáradozásaiért, a közreműködésével megvalósult fejlesztésekért. Ugyancsak megköszönte a javuló közbiztonságban megnyilvánuló eredményes rendőri munkát, valamint mindazoknak a közreműködését, akik hozzájárultak a város fejlődéséhez. Ferenczi Gábor a polgármesteri munkáját leginkább segítő képviselőt, Bognár Ferencnét virágcsokorral köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!