Devecser

2017.02.17. 15:25

Devecseri hírek

Kedvezmény a gyógyítóknak, módosították az étkezési díjakat, döntöttek a nyári szünetről, támogató döntések

Penk Tímea

Kedvezmény a gyógyítóknak

Devecser - Módosította a helyi iparűzési adóról szóló rendeletét az önkormányzat a legutóbbi ülésén. Nem kell a továbbiakban ilyen adót fizetnie a háziorvos, védőnő vállalkozónak, valamint a fogorvosi alapellátási tevékenységet végzőkre, ha a vállalkozási szintű iparűzési adóalapja az adóévben nem haladja meg a húszmillió forintot.

Módosították az étkezési díjakat

Devecser - Változnak a szociális étkezési díjak márciustól – döntött a képviselő-testület a legutóbbi ülésén. A korábbi 680 forint 710 forintban határozták meg a napi intézményi térítési díjat. A személyi térítési díj az igénybe vevő jövedelmétől függően változik. A napi térítési díj legalacsonyabb összege 210 forint a 45 ezer forintot meg nem haladó jövedelem esetén. A legmagasabb összeg 610 forint, amelyet a 125 ezer forint feletti jövedelem esetén kell fizetni.

Döntöttek a nyári szünetről

Devecser - A Vackor Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde július 17-től augusztus 18-ig tart zárva a nyári szünetben – döntött a képviselő-testület a legutóbbi ülésén.

Támogató döntések

Devecser – A képviselő-testület több szervezet támogatásáról döntött a legutóbbi ülésén. A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány húszezer forint támogatást kapott. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület az előző tanévvel megegyező összegű támogatásban, 134 ezer forintban részesült. Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenei tagozatán tanuló, nehéz helyzetben lévő gyermekek térítési díjat 170 ezer forintban átvállalta az önkormányzat. A képviselő-testület a támogató határozataiban megköszönte az egyesület és a zeneiskola egész éves munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!