Devecser

2015.04.25. 16:08

Dabrony és Kispirit a győztes - Horgász- és főzőverseny is volt a kistérségi találkozón

A dabronyiak nyerték a főzőversenyt, a kispiritiek pedig a legjobb horgászoknak bizonyultak a április 25-én tartott kistérségi találkozón.

Penk Tímea

A devecseri járás települések egyik népszerű programja a horgász- és főzőverseny, amelyet hagyományosan a Széki-tónál rendeznek. Burján Ernő, a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke elmondta, hogy az idei programhoz csatlakoztak az egészségfejlesztési iroda munkatársai is. Az ételeket Bakos András, a Devecseri Rendőrőrs parancsnoka, Bendes István jegyző és Kozma Zsuzsanna projektmenedzser zsűrizte. Ékes József volt országgyűlési képviselő szerint fontosak az ilyen jó hangulatú, barátságos programok, mint a Széki-tavi találkozó, amely összehozza a kistérség településeit. Az eredményhirdetésen Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő gratulált a csapatoknak. A rendezvény értékeként kiemelte, hogy ilyenkor lehetőségük van a térség különböző településein élő embereknek arra, hogy találkozzanak és jobban megismerjék egymást.

Huszonkét csapat horgászott, összesen közel 81 kilogramm halat sikerült kifogniuk. A versenyt Kispirit csapata nyerte, második lett Kerta, harmadik Nagypirit. A főzőversenyt Dabrony nyerte sült szarvasborjúval és őzbélszínnel. Második lett a dobai csapat somlói pincepörköltje, harmadik Kispirit báránybodája kölessel és lilahagyma lekvárral. Emléklapot Adorjánháza, Borszörcsök, Csögle, Devecser, Karakószörcsök, Kisberzseny, Nagyalásony, Noszlop, Pusztamiske, Somlójenő, Somlószőlős, Somlóvásárhely és Tüskevár csapata kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!