Devecser

2016.09.20. 07:02

Az idősek igényeit mérték fel

Devecser - A helyi időskorúak szociális ellátásának az igényeit mérték fel a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Szociális Munka Szak hallgatói – tájékoztatta lapunkat Magvas Mária, az intézmény szakoktatója.

Penk Tímea

A négynapos szociotábor a társadalmi kapcsolatok függvényében mérte fel a résztvevők szociális ellátásának az igényeit. A város szociális helyzetéről Ferenczi Gábor polgármester tájékoztatta a főiskola hallgatóit.

Fotó: Hittudományi Főiskola

- A település szociális ellátórendszeréről teljes képet kaphattak a hallgatók, miután intézménylátogatással egybekötött találkozón vettek részt a szociális alap- és szakosított ellátást biztosító intézmények vezetőivel, majd interjút készítettek az idős emberekkel – számolt be Magvas Mária.

A főiskolások hasznos tapasztalatokra tettek szert mind a kapcsolatfelvétel, mind a kérdőíves lekérdezés gyakorlati alkalmazása terén, a megkérdezetteknek pedig lehetőségük nyílt arra, hogy meséljenek az életükről, hétköznapjaikról, problémájukról.

A szakoktató hálás a település vezetésének és a szociális szakembereknek az együttműködésért, hiszen a helyiek munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Hittudományi Főiskola szociális munkás hallgatói eredményes és tapasztalatokban gazdag napokat tölthettek el a Somló fővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!