Devecser

2016.10.05. 12:56

A kormányhivatal jelölhet - Külső szerv dönt?

Devecser- Ismét eredménytelen az alpolgármester-választás. Egy éve nincs alpolgármestere a városnak, és mivel a pozíció betöltése jogszabályi kötelezettség, a megyei kormányhivatal törvényességi felhívással élt.

Mivel ennek sem tettek eleget a képviselők, a közigazgatási és munkaügyi bíróság kötelezte a testületet az alpolgármester-választásra. Az önkormányzatnak már bírságot is kellett fizetnie a jogsértés miatt, valamint a megyei kormányhivatal megkapta a felhatalmazást arra, hogy maga jelölje ki a devecseri alpolgármestert.

A szerdai képviselő-testületi ülésen Ferenczi Gábor polgármester Bognár Ferencné képviselőt jelölte az alpolgármesteri pozíció betöltésére, azonban a titkos szavazás eredményeként két igen, négy nem és egy tartózkodás mellett nem választották meg. A továbbiakban jogvita várható arról, hogy a megyei kormányhivatal a képviselő-testület mely tagját jelölheti az alpolgármesteri pozíció betöltésére.

Az előzményeket itt találja:

https://veol.hu/devecser/alpolgarmester-nelkul-devecserben-visszavontak-kozma-gyorgy-megbizatasat-1736910" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/ismet-napirenden-az-alpolgarmester-valasztas-devecserben-1764522" target="_blank"

https://veol.hu/devecser/jogserto-az-alpolgarmester-hianya-1750178" target="_blank"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!