Devecser

2017.02.13. 18:05

A hazafiság eszményétápolta a honvédklub

Devecser - A klub az elmúlt esztendőben is az elfogadott program szerint végezte munkáját - figyelembe véve céljaikat. Így a magyar hazafiságeszmény ápolását, a nemzeti értékeket szolgáló honvédelem ügyét, a haladó katonai hagyományokat - hangzott el a Meggyes-erdő Honvéd Nyugdíjas Klub éves értékelőjén.

Czeidli József

A kisváros művelődési házában tartotta a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub soros közgyűlését. A 22 fős tagságból 18-an voltak jelen.

Konkoly József nyugalmazott zászlós, levezető elnök köszöntötte a jelenlévőket, valamint a vendég Soós Gyula őrnagyot, az MH 3. TÉK parancsnokát, egyben ismertette a napirendi pontokat. Az éves értékelőben elhangzott többek között, hogy a klub az elmúlt esztendőben is az elfogadott program szerint végezte munkáját - figyelembe véve céljaikat.

Puskás Tibor nyugalmazott alezredes és Soós Gyula őrnagy
Fotó: Czeidli József

Így a magyar hazafiságeszmény ápolását, a nemzeti értékeket szolgáló honvédelem ügyét, a haladó katonai hagyományokat. Tartalmas, eredményes programot tudhat maga mögött a közösség - derült ki a tájékoztatóból. A helyi önkormányzattal is jó kapcsolatot ápolnak, résztvevői voltak a településen szervezett nemzeti ünnepségeknek.

Említésre méltó a régi temetőben a '48-as sírok gondozása, valamint az új - a turulmadaras - emlékmű környezetének széppé tétele, itt tujákat ültettek el. Sorra vették a közösséget erősítő, élményt adó kirándulásaikat is.

A továbbiakban szóltak a 2017-es év program- és pénzügyi terveiről, és küldöttnek megválasztották a klub elnökét, Puskás Tibort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!