Devecser

2015.04.21. 17:16

Jutalom a biztonságért - Eredményt hirdettek a Devecseri Rendőrőrs rajzpályázatán

Devecser - Személyes élményeiket rajzolták le az alsó és felső tagozatos diákok arról, hogy miként tudnak biztonságosan közlekedni az iskolájukba.

Penk Tímea

A rendőrség sikeres felvilágosító tevékenységének az eredményeit tükrözték a gyermekek munkái.

A járás több mint száz általános iskolás tanulója vett részt a Devecseri Rendőrőrs rajzpályázatán, amelynek eredményhirdetését április 21-én tartották. A Biztonságosan közlekedek az iskolámba elnevezésű felhívás arra buzdította a gyerekeket, hogy gondolják át a közlekedési szabályokat. A gyalogosokra, a kerékpárral, gépkocsival és autóbusszal közlekedőkre vonatkozó ismeretek jelentek meg a gyerekek rajzain, amelyeket szabadon választott technikával készíthettek el. A pályamunkákat a Devecseri Rendőrőrs munkatársaiból álló zsűri értékelte alsó és felső tagozatos korosztályban.

Az őrsparancsnok, Bakos András rendőr alezredes köszöntötte a gyerekeket, majd a díjakat Mayer Gábor a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Mayerné Orbán Szilvia, a Tüskevári Általános Iskola igazgatója, Némethné Kovács Szilvia, a Devecseri Járási Hivatal helyettes vezetője és Benedek Gábor, a KLIK munkatársa adta át.

Az alsó tagozatosok közül első helyezést ért el Jósvai Jázmin, a Kertai Általános Iskola negyedik osztályos tanulója. Második lett Ferencsik Lili, a noszlopi Német Nemzetiségi Általános Iskola második osztályos tanulója. A harmadik díjat Jósvai Zsombor kapta, aki második osztályos Kertán. Különdíjat érdemelt Lakatos Zsófia, a devecseri iskola második osztályos tanulója.

A felső tagozatosok közül első helyezést ért Poller Boglárka, a tüskevári iskola nyolcadikos tanulója. Második lett Trombitás Boglárka, a noszlopi iskola hetedikese, harmadik Hujter Alexandra a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója. Különdíjat a devecseri iskola ötödikes diákja, Fuchs Szebasztian érdemelt.

A díjazottak a rajzaikat bemutatva beszámoltak a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteikről. A gyerekek baleset-megelőzési ajándékcsomagot kaptak és részt vettek az Ajkai Rendőrkapitányság Devecseri Rendőrőrs által szervezett egész napos, színes programokkal teli kiránduláson, amely az idén Magyarpolányba vezetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!