• cikk kép
  Népszavazás a lomispiacért

  Devecser - Átvette az aláírásgyűjtő íveket a helyi népszavazás kezdeményezője. Arról dönthetnek a helyiek, hogy a meggyeserdei használtcikkpiacot az önkormányzat üzemeltesse-e - tájékoztatta lapunkat Ferenczi Gábor polgármester.

 • cikk kép
  Közel 200 gímbikát lőttek ki egy hónap alatt

  Káptalanfa-Sárosfő – Jól sikerült szarvasbőgési szezont tudhat maga mögött a Bakonyerdő Zrt. Egy hónap alatt 183 gímbikáét lőttek, a legnagyobb trófea 10,54 kilós volt.

 • cikk kép
  Lettek gasztrotúrán - A vendégek magyar finomságokkal ismerkedtek

  Devecser – A siker nem a földrajzi helytől függ, hanem attól, hogy a vállalkozás agyilag mennyire összeszedett – mondta Szabó Péter a külföldi vendégeinek.

 • Életmentésben és segítségnyújtásban profik

  Devecser - A Magyar Vöröskereszt jelentős erőket mozgatott meg a vörösiszap-katasztrófát követően - mondta Bobrovics Árpád, a szervezet alelnöke.

 • cikk kép
  Elutasították

  Devecser – A hatórásra nyúlt ülés végére úgy tűnt, hogy megegyezés születik Kara László kérelméről, de a képviselő-testület végül nem hozott döntést arról, hogy bérbe adja a meggyeserdei területet.

 • cikk kép
  A kormányhivatal jelölhet - Külső szerv dönt?

  Devecser- Ismét eredménytelen az alpolgármester-választás. Egy éve nincs alpolgármestere a városnak, és mivel a pozíció betöltése jogszabályi kötelezettség, a megyei kormányhivatal törvényességi felhívással élt.

 • cikk kép
  Újrakezdték a devecseriek

  Devecser – Kurdi Róbert arról számolt be, hogy bár nem volt egyszerű az újrakezdés, megelégedésükre szolgál az új lakókörnyezetük. A fiatalember párjával és három gyermekével lakik a lakóparkban, a szomszédjukba a szülei költöztek, mint ahogyan korábban is éltek.

 • cikk kép
  Szent László-kiállítás nyílt

  Devecser – A templom nemcsak a hitélet helyszíne, hanem kiállításoknak és más rendezvényeknek is helye lehet benne – fogalmazott Polgárdy Imre a Szent László-kiállítás megnyitóján.

 • cikk kép

  folyamatosan frissítve

  Programok, rendezvények Veszprém megyében október 3-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 3-tól. Böngésszen és válogasson!

 • cikk kép
  Csodálatos gyógyulás

  Hat évvel ezelőtt, 2010. október 4-én történt az a szörnyű ipari katasztrófa, amely örökre megpecsételte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely történelmét. A településeket mintegy egymillió köbméternyi vörösiszap öntötte el. A tragédia kapcsán tíz ember meghalt, és lakások, családi házak sokasága vált lakhatatlanná.

 • cikk kép
  Kiváló minőségben készültek el az utak

  Devecser – Nemcsak megújultak, hanem biztonságosabbá is váltak az utak – hangsúlyozta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő.

 • cikk kép
  Jog és udvariasság a testületi ülésen

  Devecser – Kara László és Kozma György között azért alakult ki szóváltás, mert a képviselő az ülés előtt jelezte, hogy a testület aznap nyilvános ülésen nem kíván tárgyalni a meggyeserdei felújítástól – hangsúlyozta Ferenczi Gábor.

 • cikk kép
  Feljelentette magát

  Devecser - Saját magam ellen tettem feljelenést, mert nem volt írásban megerősített jogalapom arra, hogy a meggyeserdei területen felújításokat és átalakításokat végezzek – mondta Kara László.

 • cikk kép
  Minta lehet a jubiláló cég

  Devecser - Megyénkben a magyar tulajdonú cégek között előkelő helyen áll a Gallus-csoport, amelynek mind az árbevétele, mind pedig a foglalkoztatási mutatója jelentős - hangsúlyozta Kovács Zoltán államtitkár a vállalkozás megalakulásának huszonötödik évfordulóján rendezett ünnepségen.

 • cikk kép
  Nyíltan figyel a titkos szem - Hasznos vagy inkább zavaró?

  Megyei körkép - A térfigyelő kamerák sokszor életet menthetnek, legalábbis segíthetik a rendőrség munkáját bűnügyek felderítése során. Különösen aktuális a téma a hétvégén, Budapesten történt robbantás után. Körbekérdeztünk, megyénkben hány ilyen kamerát telepítettek.

Magazinok