Csopak

2017.03.09. 18:40

Idén is köszöntötték a hölgyeket Csopakon

Csopak - A településen már nagy hagyománya van annak, hogy Ambrus Tibor polgármester köszönti nőnap alkalmából a hölgyeket. A tornacsarnokba több mint száz nő jött el, ők pezsgőt és csokoládét kaptak és egy színvonalas, minden igényt kielégítő műsort.

Szendi Péter

"Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy Nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal Férfi lesz. És éppen annyira lesz Férfi, mint amennyire Nő volt az, aki belépett" - idézte Karinthy Frigyes gondolatait a polgármester, miután köszöntötte a gyengébbik nem képviselőit. Mint mondta, a nő szó hallatán életünk egésze jut eszünkbe: érzések, élmények és gondolatok sokasága, amely a születésünk óta a bennünket körülvevő nőknek köszönhetően velünk vannak s kísérnek utunkon.

Ambrus Tibor köszönti a hölgyeket. A polgármester minden évben valami mást talál ki
Fotó: Szendi Péter

A falu első embere lapunknak elmondta, hogy idén hatodik alkalommal szervezték meg, hogy felköszöntik a település asszonyait, hölgyeit, lányait. Korábban csak a kollégáknak tartottak köszöntő műsort. Ambrus Tibor polgármester minden évben valami mást talál ki. Volt, amikor színházi előadást, máskor fúvóskoncertet szervezett, de arra is volt példa, hogy saját maga által készített irodalmi műsorral kedveskedett a nőknek.

Idén Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója és Bakos Kis Sándor, a Nemzeti Színház színművésze énekkel, verssel kedveskedett az ünnepelteknek. A hálás közönséget többször tapsra ragadtatták. Hegedűn Sándor Dezső, harmonikán Sándor Gábor kísért.

Kevés település mondhatja el hazánkban, hogy ilyen szépen megemlékeznek a gyengébbik nem képviselőiről. A hölgyek azzal búcsúztak el egymástól, hogy jövőre, veletek, ugyanitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!