Csopak

2016.02.17. 17:27

Borok, bulik, programok Csopakon

Csopak - Idén is rengeteg program várja a Balaton-parti településre látogatókat, a hagyományokhoz hűen lesz Boros-Toros, Olaszrizling éjszakája, Balatoni bor- és halünnep, Csopakabana, Csopak-napok, de újdonság lesz a pünkösdi Malom-ünnep a Plul malomnál.

Kekk Sára

Az első ilyen program március 19-én a Csopaki Boros-Toros lesz, ahol a szokásoknak megfelelően gasztronómiai ínyencségek, finom és különleges borok, pálinkák, kézműves és kirakodóvásár, mesterségbemutatók, borbemutatók várják a résztvevőket.

Júniusban aztán igazán beindul a programkavalkád, és igazi borvidékhez méltóan a hegy leve kerül a középpontba. Minden évben megrendezik például az Olaszrizling éjszakáját, amikor a strandon elhelyezett máglya meggyújtásával veszi kezdetét az est, amelyet különböző programok tesznek változatossá. Sárkányverő felvonulás tűzokádó sárkánnyal, koncert, varázslatok a szerelemért és bőségért, ének és körtánc a tűz körül, örömzenélés és tűzugrás is várja az érdeklődőket és a helybelieket egyaránt. Ezzel szinte egy időben tartják a Balatoni bor- és halünnep helyi programjait is, amelyek már évek óta nagy tömeget csábítanak Csopakra. Az eseményen a horgászegyesületek csapathorgász- és halászléfőző-versenye a legkedveltebb program, hiszen itt nemcsak a horgászás technikáját leshetik el az érdeklődők, hanem az egyesületek által többféleképpen elkészített halászlevet is megkóstolhatják.

Az augusztus legkedveltebb programjai a Csopakabana és a Csopak-napok, amelyeken az igazán ritmusos és forró latin hangulat mellett ismét a boroké lehet a főszerep. Emellett minden programnál ügyelnek a gyerekek, családosok szórakoztatására is, hiszen a NABE helyi csoportjai minden eseményen kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal gondoskodnak a legkisebbek szórakoztatásáról.

Címkék#Csopak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!