Csögle

2016.12.21. 15:55

Répa, retek, mogyoró - Egész héten karácsony a megújuló óvodában

Sokáig nem feledik el a csöglei óvodások a Répa, Retek, Mogyoró Társulat által adott karácsonyi interaktív játékos délelőttöt.

Tisler Anna

A 23 kisgyermek egész héten élvezheti a karácsonyvárás izgalmait. Óvónőik hétfő reggelre, mire megérkeztek, feldíszítették a mennyezetig érő karácsonyfát, majd megérkeztek a társulat tagjai is. Az egycsoportos intézménybe két kiscsőszi, egy egeraljai és húsz helybeli gyerek jár.

Az óvodások örültek a karácsonyfának és az ajándékoknak. Egész hetük az ünnepvárás jegyében telt
Fotó: Tisler Anna

Az óvoda a településen 35 éve működik. Az épület tágas, világos, nagy udvarral. A folyosó falát egy helybeli, Bárány Viktória festette ki, aki több éjszaka dolgozott azért, hogy a kicsiknek örömet szerezzen. Az öltözőt is felújították, új bútorok kerültek a helyiségbe, a falakat pedig mesealakokat ábrázoló matricák díszítik. Kustos Péter polgármester elmondta: jövőre a parkettát, a székeket és az asztalokat cserélik ki. Fejlesztik az udvari játékokat is. A Zajcsek Szabolcs által felajánlott facsemetékből és magnóliából ültettek az óvoda udvarára is. Tervezik, hogy az udvaron KRESZ-pályát alakítanak ki, ahol az óvodások játékosan elsajátíthatják a közlekedés szabályait.

Címkék#csögle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!