Csögle

2016.08.15. 07:12

Kalandos kirándulás

Csögle – Pozsonyba látogattak a falubeliek nemrégiben. A kirándulás sok kalandot tartogatott számukra – tájékoztatta lapunkat Tóth-Bakos Marianna kulturális szervező.

Penk Tímea

Nyolcvanöten vettek részt a pozsonyi látogatáson.

– Elég kalandos útnak néztünk elébe már az induláskor. Társaságunk egyik tagja ugyanis otthon felejtette a személyi igazolványát, így várakozással indultunk útnak – számolt be Tóth-Bakos Marianna. Elmesélte, hogy lassan haladt a busz, az idő is beborult.

Fotó: Tóth-Bakos Marianna

– Féltünk, hogy a nyakunkba szakad az ég is. Imámat morzsolva, utastársaim nevét sorolva, meg kellett állnunk, hogy a férfiak italaikat ne remegő kézzel öntsék a nyakukba. Idegenvezetőnkre várva azt hittem, végre nyugtunk lesz – számolt be a kulturális szervező. A kirándulók felmentek a pozsonyi várhegyre, onnan néztek a messzeségbe. Megtekintették Szent Erzsébet szobrát, átmentek a Zsigmond kapun.

– Láttuk a parlamenti palotát és  szájtátva hallgattuk a regét is. Gyalogoltunk macskaköves utcán, még az idősek is szedték a lábukat szaporán. Na de mikor a Koronázó templomból jöttünk kifelé, úgy megcsúszott az egyik társunk, hogy egy hirdetőtábla elvágta a kezét és kórházba kellett vinni – mesélte Marianna.

– De ez még nem volt minden! Nyakunkba kaptuk az esőt is szépen. Dörgött, csattogott, villámokat szórt a csúf felhője. Csuromvizesen szálltunk fel a buszra. Amikor indulni akartunk, eltörött a lengésborda – mondta a szervező, aki mérgét humorral próbálta enyhíteni. Úgy fogalmazott, hogy a hajhagymái a kezében maradtak, és szólt a férjének, fodrászra már nem kell költenie. Lassan elindultak hazafelé, majd a határt átlépve mentesítő buszra szálltak, amely gyorsan Sárvárra repítette őket, ahol megvacsoráztak.

– Amikor megláttam a Csögle táblát, megint elmondtam egy imát, hogy hazaértünk, gyújtottam egy gyertyát is – mesélte Marianna, aki szerint a sok baj ellenére jól érezték magukat a kirándulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!