Csetény

2017.06.16. 08:30

Vámbéry-gálával zárták a tanévet

Csetény - Sokszínű, közösségi összefogással létrejött gálaműsorral búcsúztatták a tanévet a Vámbéry Ármin Általános Iskola diákjai és pedagógusai, melyhez méltó helyszínt a református gyülekezet templomkertjében kialakított amfiteátrum nyújtott.

Müller Anikó Hanga

Szülők, nagyszülők, rokonok, barátok tisztelték meg jelenlétükkel a szereplőket. Galambos Szilvia igazgatónő köszöntőjében kiemelte, a Vámbéry-gála a tanév nem hivatalos lezárása, egy kötetlen együttlét, a diákok és kollégái munkájának, értékeinek bemutatása.

– Az iskolánkban törekszünk arra, hogy diákjaink számára elérhetők legyenek a versenyek, de a művészeti képzés is. Bemutatjuk a képzőművészeti alkotásokat, tanulóink hangszeres-, énekkari-, és tánctudását, előadói képességét, egyszóval mindent, amit ebben az évben magukévá tettek, amivel gazdagodtak és gazdagították iskolánk hírnevét. Ez egy ünnepi alkalom, melyet közösen élünk meg. Éljük meg közösen az örömet, a büszkeséget, osztozzunk a jóban, hogy minden időben ki tudjunk tartani és állni egymás mellett, egymásért, mondta.

Az igényes kulturális műsort Slud Dominika – az Ányos Pál regionális szavalóverseny második helyezettje – szavalata nyitotta, ezt követően a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola AMI helyi gyermek néptánc csoportja mutatkozott be. Az első osztályosok Már iskolás vagyok, a másodikosok Évszaksoroló, a harmadikosok Az irigy testvér, a negyedikesek Legyetek jók, ha tudtok, az ötödikesek Maszathegy címmel mutatták be műsor összeállításaikat.

A harmadikosok dalcsokrot énekeltek, Rakovics Andrea és Ősz Noémi Csenge magyar népmesét, Gasparics Dorina verset mondott, a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI helyi tagozata zongorista és fúvós növendékei zenéltek. Nagy sikert arattak a Zengő Varázs kórus dalosai a Mindenki című Oscar-díjas filmből megismert Bodzavirággal, egy másik dalukat a gitárcsoport és dobszóló kísérte, a Kodály év alkalmából pedig a zeneszerzőre emlékezve a Gergely-járás dalművét adták elő.

Meglepetésként a nevelőtestület nyolc tagja, élükön az igazgatónővel, Mavizer Erzsébet zongorakíséretével énekelt diákjaiknak és a vendégeknek. Örömteli zárásként Galambos Szilvia színpadra szólítva jutalmakat adott át a diákoknak a helyi, regionális, megyei, országos és nemzetközi versenyeken elért helyezésekért, sokan értek el kimagasló eredményeket, első helyezést, aranyérmet. Az értékelés végére megtelt a színpad, szinte alig maradtak az iskola tanulói közül, akik nem álltak ott, azaz nem részesültek elismerésben, többen több művészeti ágban és tantárgyi versenyben is jeleskedtek.

Nem véletlenül idézte az igazgatónő a bevezetőjében P. Smith gondolatát: A siker azokhoz pártol, akik energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, és elég erősek, hogy megtartsák.”

A Vámbéry-gálán is bebizonyosodott, a bakonyi faluban rengeteg a tehetséges gyermek, a hangulatból pedig kitűnt a kis iskola családias légköre, a pedagógusok és diákok összhangja, az összefogás ereje. Érződött, hogy felnőttek és gyermekek egyaránt örülnek egymás sikerének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!