Csetény

2016.12.13. 20:55

Helyi kézműves termékek az adventi vásáron

Csetény - Immáron második éve szervezik meg a Hangolódjuk együtt programsorozataként a csetényi adventi vásárt az ünnepi fényekben pompázó kastélyparkban. A program sok száz látogatót vonzott idén is.

Kelemen Anita

A vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi hangulatot megtartva, helyi és környékbeli vállalkozók, egyesületek, közintézmények, klubok összefogásával tudták megvalósítani a programot.

A vásár alatt a Mézengúzok együttes szórakoztatta a gyerekeket. Az együttes fellépését az Eötvös Károly Megyei Könyvtár KSZR-csoportja és a Csetény Községi Könyvtár támogatta.

A vásár egyedisége abban rejlik, hogy helyi és környékbeli vállalkozók, egyesületek fogtak össze
Fotó: Kelemen Anita

De nemcsak a kézműves termékeké volt a főszerep, hanem gasztronómiáé is. Lehetett kóstolni csülökpörköltet, erdélyi töltelékes káposztát, sajtot, csetényi rétest, kürtős- kalácsot.

Szinte minden csetényi számára már elmaradhatatlan adventi program kilátogatni a vásárba, meginni egy finom forralt bort, puncsot vagy forró csokit, megcsodálni, válogatni a szebbnél szebb kézműves termékek között, és együtt hangolódni az ünnepekre.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!