Csetény

2017.07.02. 13:50

Gazdag programmal ünnepelték a csetényi óvoda születésnapját

Óvodánk fennállásának 45. évfordulója alkalmából ünnepi rendezvénysorozatot szerveztünk. A csetényi óvoda gyönyörűen felújított falai közé kicsit beköszöntött a múlt. Régi fotókkal, csoportnaplókkal és régi játékokkal idéztük fel.

Civil Tudósítónktól

Az egész hetet felölelő programsorozat főszereplői a gyermekek voltak, számukra szerveztünk színesebbnél színesebb programokat, a hetet egy háromemeletes torta kóstolásával indítottuk, majd a Bakonyoszlopi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Zirci Önkormányzat Tűzoltósága színesítette különböző bemutatókkal, érdekességekkel a hét első napját.

A Bakonyoszlopi Önkéntes Tűzoltók bemutatót tartottak az óvodásoknak

Skobrák Helga és Veidinger Éva kutyaterápiás foglalkozása nyűgözte le a csetényi és a szápári óvodás gyermekeket két napon át. A Csetényi Sport-egyesület lelkes tagjai, edzői, Nagy László, Kottyán Bálint és Murai Péter mérték fel óvodánkban a következő generáció gólkirály-várományosait, és tartottak kis edzéseket a vidám óvodásoknak. A hét utolsó munkanapján szakmai napot szerveztünk, melyre a környékbeli óvodapedagógusokat is vendégül láttuk, majd nosztalgia-délutánt rendeztünk azok számára, akik a 45 év alatt a csetényi óvoda fa-lai között töltötték el a szorgos, munkás hétköznapokat. Mindemellett Gyermekkorunk játékai címmel kiállítást szerveztünk, ahol Rakovics Mátyás képvislelő fémjáték-magángyűjteményét is megcsodálhattuk.

Terápiás kutyákkal is ismerkedhettek a kicsik

A rendezvénysorozat záróeseménye a Csicsergő Meseszínház előadása volt, melyet a kastélyban tartottunk. A társulat helyi óvodapedagógusokból, szülőkből és lelkes gyermekekből áll. A színdarabot Nagy Tiborné írja évről évre nagy sikerrel, a zenét pedig Mavizer Erzsébet közvetíti a vidám közönségnek.

Az első fecskék, akik fészket raktak az óvodában 45 évvel ezelőtt, ma már unokáikat kísérhetik az intézménybe
Fotó: Kelemen Anita, archív

Összegezve a hét eseményeit, elmondható, hogy egy igen tartalmas hetet zártunk, sok vidámságot, emléket szerezve ezzel a Csicsergő Óvoda gyermekeinek és azoknak, akik érdeklődve vettek részt a programjainkon.

Kelemen Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!