Csesznek

2016.05.22. 10:15

X. No Motor

Csesznek – Gyönyörű napsütéses szombaton, tízedik alkalommal is rajthoz álltak a népszerű túrázós játék versenyzői.

Kiss Milán

A No Motor verseny kijelölt túraútvonalait csak és kizárólag motoros jármű nélkül, gyalogosan, családdal, kutyát sétáltatva, kerékpárral, vagy élő állati erő segítségével lehetett teljesíteni.

A nevezésért cserébe úgynevezett piculákat kaptak a játékosok, amiket helyben készített rétesre, palacsintára, italokra lehetett beváltani. A túra közben a környék, tizenkét helyszínén kihelyezett pecsételő állomásokat kellett megtalálni.

A gyalogosan megtehető távok 15-40 km, míg kerékpárral, lóháton, vagy biciklivel 25-70 km hosszúak voltak.

A rövidebb túraútvonalak, Károlyháza, Gézaháza és Csesznek erdeibe vezettek. A vállalkozó szelleműek a hosszabb távokon egészen Bakonybélig az Erdők Házáig juthattak a vadregényes Cuha völgyön keresztül Porvacsesznek, Hotel Szépalma és a Kőris-hegy érintésével.

Nem maradhatott el a falusi disznóvágás, a kolbászt és a sült húst, piculáért cserébe megkóstolhatták a résztvevők. A gyermekek a játszóudvarban, az állatsimogatóban és a kézműves foglalkozásokon tölthették el az időt, továbbá lovagolhattak, illetve lovas kocsikázhattak a vár alatt.

Délután többek között a cseszneki és környékbeli néptánccsoportok előadását, helybeli gyermekek és asszonyok műsorát láthatta a közönség. A zenéről is gondoskodtak a cseszneki szervezők, koncertet adott a Tárkány művek, és Pusoma Antal zongoraszólójával szórakoztatta a közönséget. Az estét egy nagyszerű bál zárta a Summer Band zenekarral.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!