Csajág

2016.08.15. 18:31

Felújított épület

Csajág - A település által elnyert 16 millió forintos támogatásból és további hárommillió forintos önköltségből újítják fel az óvodát és bölcsődét Csajágon.

Németh Noémi

Áprilisban kezdték meg a munkálatokat, elsőként az óvoda teteje készült el. A nyári szezonban tovább folytatódott a rekonstrukció, júliusban felhelyezték a tetőre a napelemeket, megkezdték az épület beltéri felújítását. Az intézményben újraburkolják a vizesblokkokat, a folyosót, a foglalkoztatótermet, lecserélik az ajtókat, valamint lefestik az egyes helyiségeket.

A fűtőrendszert is modernizálják, új gázkazánokat szerelnek fel, és lecserélik a régi radiátorokat. Néhány évvel ezelőtt már felújították és hőszigetelték kívülről az épületet, a nyílás-zárókat is lecserélték. Így a jelenlegi felújítás után egy teljesen megújult épületben kezdhetik meg az új nevelési évet a gyermekek az óvodában és a bölcsődében. Az óvodával kapcsolatban a település folytatná azt a koncepciót, amelynek célja a lehető legalacsonyabb szintre visszaszorítani a gáz- és villamos- energia-felhasználást.

Csajágon a polgármesteri hivatalra, a művelődési házra, valamint a könyvtár épületére már felhelyezték a napelemeket az előző évben - ezek az intézmények már átálltak az elektromos fűtésre, amelyet a rendszer által megtermelt árammal szinte teljes mértékben fedeznek. Az óvodát már évek óta főként biokazánban elégetett szalmabálával fűtik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!