Csabrendek

2015.11.22. 14:30

Kupakok Hannáért - Egyre többen támogatják a beteg kislány

Csabrendek – A helyi önkormányzat dolgozóinak és a jóindulatú embereknek az összefogása és szeretete csodát tett a térségben. Elősegítették, hogy egy kislány műtétje anyagi gondok nélkül megvalósulhasson. Hannát ezt követően sem hagyták magára, továbbra is támogatják.

Penk Tímea

A csabrendeki kislány, Kalmár Hanna koponyadeformitással jött a világra. Pfeiffer-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami a csontozat és az idegrendszer tartós és súlyos fejlődési rendellenességét jelenti. A kislány alig múlt féléves, amikor először megműtötték a Debreceni Egyetemen, egy- és másfél évesen újra operálták.

Rendszeresen fejlődésneurológiai, idegsebészeti, neonatológiai, szemészeti vizsgálatra kellett vinni, továbbá gyógytornász segítségét kellett kérni a mozgása fejlesztéséhez. Mindez fizikailag, szellemileg és anyagilag is igen megterhelő a család számára.

Hanna lassan megtanult járni, ehhez egy speciális ruhában zajló kezelésre volt szüksége. Kiderült, hogy tejfehérje-érzékeny, és speciális szemüveget kell viselnie. Hanna sok megpróbáltatáson ment keresztül, mégis nagyon kedves, vidám és közvetlen kislánynak tartják a falubeliek. A család, a gyógytornász, a csabrendeki és az uzsai önkormányzat szervezte az első támogató estet a kislány javára, amelyhez később többen csatlakoztak. Autóstalálkozók résztvevői is adományt vittek Hannának.

Nemrégiben Fleisz Csaba és segítői, valamint Borbély Kornél és Herczeg Balázs Mókus világbajnok motoros fergeteges bemutatót tartott a kislány megsegítéséért.

Fleisz Csaba kezdeményezésére a kupakgyűjtés olyan széles körben elterjedt, hogy néhány hete egy sümegi gyűjtőhelyre 1280 kilogramm mennyiséget szállítottak, ez a korábban leadott kupakoknak több mint a háromszorosa.

A kupakok gyűjtése nem fejeződött be, továbbra is folyamatosan várjuk azokat – tájékoztatta lapunkat Mógerné Molnár Ildikó művelődésszervő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!