Cozma

2011.04.12. 10:19

Cozma és Raffael szúró tekintettel nézte egymást a Patriótában

Veszprém - Fotó- és videószakértőket hallgatott meg kedden a megyei bíróság a Cozma-ügy gyilkossági perében. Elhangzott, hogy a felvételeket javították, a táncéren és a felső szinten lévő személyek azonosításhoz számokat használtak; összesen 32 lemezt készítettek.

Halmos György

Az már korábban is kiderült, hogy a tánctéren a verekedés mindössze ötven másodpercig tartott, Cozma jobb könyökén volt sérülés, illetve a bal oldalon deréktájában egy vörös folt, amit ki lehetett venni a képekből. A felvételeket kockáról-kockára elemezték, a lenti verekedésnél az jól látszik, hogy egy szék kétszer emelkedik a magasba, a második alkalomnál Marian Cozma a lépcsőfeljáróban látható.

Raffael Sándor elismerte, hogy „mereven” nézte Cozmát a táncparketten, de azért, mert a kézilabdázó szúrósan figyelgetett hátrafelé tánc közben. Hozzátette: beavatkozott Németh Győző (másodrendű vádlott) és Cozma verekedésébe, de azért, hogy szétválassza a feleket. Németh Győző pedig arról beszélt, hogy ő a vádirattal ellentétben nem hátulról lökte meg a sportolót, hanem amikor Cozma feléje fordult. Kiderült az is, hogy a kamera képein látható idő és a valós idő között 28 perc és 15 másodperc eltérés van, az időpontot több, a Patrióta lokálból lebonyolított hívás alapján tudták másodpercre pontosan meghatározni.

Sztojka Iván, a Marian Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottjának ártatlanságát bizonygatta az a kedd délután meghallgatott védett tanú, aki a bíróságon már nem kérte, hogy adatait zártan kezeljék.

Jelenleg a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott férfi önként jelentkezett, hogy vallomást tegyen az ügyben. Elmondta, hogy idén februárba Sztojka Iván melletti zárkában ült Sopronkőhidán és a wc-n keresztül beszélgetett az előzetesben lévő Sztojkával. A tanú állítása szerint Sztojka azt mondta neki, hogy nem ő követte el a bűncselekményt, nincs köze az ügyhöz és nincs bűntársa sem. A férfi egyébként több olyan, a bűncselekményhez nem kapcsolódó dolgot is mondott, amiket a tárgyalóteremben lévők mosolyogva fogadtak.

Sztojka Iván úgy nyilatkozott: soha nem látta és nem ismeri a férfit, az igaz, hogy ült Sopronkőhidán, de jóval korábban. Indítványozta, hogy helyszíni bizonyítási kísérletet folytassanak a vádban szereplő időpontokkal kapcsolatban, azonban ezt már korábban is elutasította bíróság. Raffael Sándor, az ügy elsőrendű vádlottja hasonlóan helyszíni tárgyalás megtartását kérte, hogy helyzetét, elhelyezkedéseit meg tudja mutatni.

 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

  

A Cozma-gyilkosság és a tragédia háttere. Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!