Veszprém mondta: csíííz! – Lezajlott a 2. Fotós Viadal

Veszprém - Szombat reggel több tucatnyi fotós vágott neki Veszprémnek, hogy lencsevégre kapja a várost. Az immáron hagyományosnak nevezhető fotós versenyen több száz kép készült.

Németh Csaba Miklós

A Pannon Egyetem Fényképészkörének szervezésében, a Napló támogatásával szombaton lezajlott a 2. Fotós Viadal. A fotósok kora reggeltől késő délutánig kattintgattak Veszprém belvárosában. Tíz feladatot kellett teljesíteniük, adott idő alatt, természetesen minél kreatívabban.

A nap hétágra sütött, így az idő tökéletes volt a fotózáshoz, ráadásul a szervezők idén is a Gizella Napokra időzítették a versenyt, hogy a vásári forgatag, a történelmi felvonulások, a sok ezres érdeklődő és a vattacukor árusok hadserege kellő mennyiségű témát adjon. Ráadásul néhány feladatot direkt az ünnephez igazítottak.

Ruppert Tamás főszervező elmondta, hogy negyvennél is többen indultak az idei viadalon, ami sokszorosa a tavalyi részvételnek, így már nyugodtan mondhatjuk, hogy a rendezvény sikeres volt, és hagyományt teremtett. A fotósok életkora a 16 évestől a 56-ig terjedt, és jöttek az ország szinte minden szegletéből.

A versenyen több száz kép készült, ezeket az elkövetkező hetekben szakmai zsűri bírál majd. A díjátadás (a szponzoroknak köszönhetően közel 250 ezer forintos tárgynyereményekkel) és a pályaművek kiállítása június elejére várható. A győztes sorozat készítője kapja meg a Fotós Viadal vándorkupáját. A Napló-Online-on pedig közönségszavazás is lesz, hogy olvasóink is klikkelhessenek a szerintük legjobb fotóra.

 

A rendezvény 2010-ben indult hagyományteremtő jelleggel. Első alkalommal Bokor Béla csákvári fotós vitte el a Fotós Viadal vándorkupáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!