Lakberendezés - Az ötlet nem pénz kérdése

Veszprém - A tévécsatornák jó része nézhetetlen, ám a lakberendező műsorokból néha igen érdekes ötleteket lehet kölcsönvenni. Ezek egy része ráadásul pénzt nem, csak kreativitást igényel.

Kiss Nikolett

Az amerikaiak köztudottan mindenből valóságshowt, versengést csinálnak. Nem kivételek ez alól a lakberendezők sem, de a néhány napja elcsípett műsorból ráadásul igen hasznos ötletekkel gyarapodott a néző. A versenyzők mindegyike kapott egy talán tíz tizenkét négyzetméteres egyen szobát, fehérre meszelve egy fehér kanapéval és egy könyvespolccal felszerelve. A feladat pedig az volt, hogy csakis az egy dolláros (nálunk a százforintos és hasonló olcsó boltok) üzletben beszerzett kellékekkel lehetett berendezni. Hihetetlen, hogy nem kevés kreativitással az általunk többnyire szörnyen "giccsesgagyi"-nak minősített termékek újszerű felhasználásával micsoda remek dolgok születtek!

Két egyszerű műanyag szennyes tartó egymásra fordításával vagány virágtartó lett, kis méretű, különböző színű sminktükrök egymás mellé ragasztásából csillogó képkeret született, egy másik versenyző fehér színű hold alakú lapos és kistányérokat ragasztott váltakozva egymás mellé a piros falra ez is remek mintát adott ki.

Ügyesen játszottak a színes gyertyákkal, dekor gyöngyökkel, de még az érdekes formájú és színű hajgumikkal is. Utóbbiakat nagy csokorba összefogva szép kis virágcsokor született, de még a fantasztikusan élénk piros színű chili paprikák is nagy szerephez jutottak a dekorációban. Nem feltétlenül eredeti rendeltetésük szerint használták a gyékény tartókat sem szennyes tartóból virágtartó, váza, vagy konyhai eszközöket elrejtő elem is lehet.

Egy másik műsorban az érdekes formájú befőttes, illetve konzerves üvegek nyertek új értelmet. Nem érdemes mindent azonnal kidobni: a szép olivaolajas vagy befőttes üvegekből később váza, a pléh konzerves dobozból pedig ceruzatartó, a fürdőszobában sminktartó dobozka, virágtartó is lehet némi kis felújítással, átfestéssel, ragasztással.

Próbáljunk meg tehát kicsit más szemmel nézni ezentúl a megszokott tárgyainkra, kis kreativitással újjá varázsolhatjuk őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!