Kőbánya: blues helyett musical

<font size="2">Csesznek (vr) - Szulák Andrea kislánya megszületése utáni első vidéki fellépésének, Pintér Tibor lovas és énekesi bravúrjának, Forgács Péter elsöprő Hotel Mentholjának óriási sikere volt szombaton este a kőbánya szabadtéri színpadán.</font><br />

Varga Róbert

A Cseszneki Nyár programsorozat keretébe nagyszabású musical-showt láthatott a közönség igényes színpadi kivitelezésben, táncosokkal és profi énekesekkel. A hívószóként működő nevek (Szulák Andrea, Csengery Attila, Forgács Péter, Makrai Pál, Koós Réka, Gallusz Niki, Pintér Tibor, Ács Bálint Brunner, Márta) nyomatékot adtak a műsornak, hogy a fiatal feltörekvő nemzedék (Mező Zoltán, Rosta Claudia, Vörös Edit, Bordás Barbara) kellő számú néző előtt dolgozhasson és egy kicsit meg is mérettesen. A publikum pedig velük együtt megkapta a Hair, a Valahol Európában, Az operaház fontamja, az István, a király, az Evita, Elizabeth, a Hotel Menthol nagy dalait.
Az estnek több emlékeztes pillanata volt. Ilyen, hogy Szulák Andrea hosszú kihagyás után most először vállalt vidéki fellépést és megint megmutatta, nagyon tud énekelni. Úgy előadta a New York, New York című dalt, hogy attól a közeli vár falai is megremegtek. Pintér Tibor lovon énekelte a Kell még egy szó című számot, a paripája azonban nem úgy gondolta, hogy neki egy musical-showban kell résztvenni, és hatalmasat ugrott. A népszerű színész remek lovasként ura maradt a helyzetnek és kétlábra ágaskodó paripáján is dalolt tovább. Csengery Attila ismét bizonyította, hogy a műfaj egyik legnagyobb sztárja, Jézus dalát olyan erővel énekelte, hogy az ég szinte megnyílt felette. Ami valóságban rövid eső formájában meg is mutatkozott. Makrai Pál öreg musical-harcosként profin énekelte a talán már könyökén kijövő Júdás nótát, amolyan Joe Cockeresen egyhelyben állva, nagy karmozdulatokkal. A produkciót a nézőket is megtáncoltatva vitte magával Forgács Péter, aki ötvenévesen megvillantotta, hogy aki ma a Hotel Mentholból Mike számait akarja énekelni, annak ő a mérce, lehet túlszárnyalni, aki tudja. A fiatal énekesek pedig ennek tükrében helyezhetik el magukat a pályán. Amikor a kőbányában nem blues, hanem musical szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!